Elbistan Devlet Hastanesinde oluşturulan , 5 yataklı yanık odasında Afşin, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde de yanığa maruz kalan hastalara da hizmet veriliyor.

Birçok insanın ölümüne veya sakat kalmasına sebep olan yanıklar için Elbistan Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıl önce kurulan yanık ünitesi, bölgenin umudu haline dönüştü.

Kurulduğu günden beri hizmet kalitesini her geçen gün arttıran ünite, hizmetleriyle adeta yanık merkezi gibi faaliyet yürütüyor.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Akif Türk konu hakkında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Halkımıza sağlık hizmetlerini eksiksiz olarak verebilmek adına hastanemiz kendisini sürekli yenilemekte yeni hizmetler sunmak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan biri olan yanık odası 2018 Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Yanık odası 5 yataklı olarak açılmış olup, bir genel cerrahi uzmanı ve üç hemşire görev yapmaktadır. Hastanemizde bugüne kadar tüm polikliniklerde yanık tanısıyla bin 138 hastaya, Yanık polikliniğimizde ise 443 hastaya ayaktan tedavi hizmeti verilmiştir. Yanık odasında 68 hastaya 414 gün yatarak tedavi hizmeti verilmiş olup, sağlıklarına kavuşmaları sağlanmıştır. Yanık odasının açılması ile birlikte yanık sevklerini azaltarak halkımıza kendi memleketinde hizmet alma şansını sağlamaktayız. Ayrıca yanık odasının yanık ünitesi olarak hizmet vermesi için gerekli çalışmalar ve başvurular yapılmıştır" dedi.

Yanık ünitesi sorumlu hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Kılınç'ta, "Bakanlığımızın belirlediği yatış kriterleri çerçevesinde gerek yatarak, gerekse ayaktan yanık hastalarının tüm pansuman, ameliyat ve bakımları hastanemizde yapılmaktadır. Yalnızca yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar ve yenidoğan yanık hastaları dışında hemen hemen tüm yanık hastalarına bakım ve tedavilerini yapabilecek düzeyde bilgi, birikim, tecrübe ve teknik imkâna sahip bir ekiple çalışmaktayız." dedi.

Yanık hastalarına verilen hizmetin önemli olduğunu belirten Kılınç, "Yanık hastalarının ilk müdahalesi çok önemlidir. Bu süreç hastanın iyileşmesinde önemli bir role sahiptir. İlk müdahalede en önemlisi yanık hastasının üzerindeki elbise ve takıların çıkarılması, ılık suyla soğutma işlemi yapıldıktan sonra temiz bir bez ile kapatılması ve en yakın sağlık merkezine başvurmaları gerekmektedir. Birim sorumlusu olarak bu hizmetin hastanemize ve halkımıza getiren başta Başhekimimiz Akif Türk olmak üzere il sağlık müdürümüz ve bakanlığımıza ve hizmetin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.