Göksun Belediyesi, Alparslan Türkeş Mesire Alanında ki güreş sahasının yanına aqua park inşasına geçti. Sosyal ve Sportif Projeler kapsamında hazırlanan aqua park projesine start verilirken, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Alparslan Türkeş mesire alanının tam bir kompleks haline getirilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın seçim beyannamesinde yer alan projelerin bir biri ardına hayata geçirildiğini söyledi. Aydın Aksu Haber’e yaptığı açıklamada; “Kültürel ve Sosyal Belediyecilik anlamında bir çok projelerimiz var, hatta sportif faaliyetler ile alakalı gençlerimize vermiş olduğumuz sözler vardır. Spor Tesisleri yapacağız diye. Bu güne kadar dördüncü görev yılımızın içerisinde 8 tane halı saha yaptık. Bunların 5 adedini spor totodan hibe yoluyla, 3 adedini de belediye bütçemizden olmak kaydıyla 8 adet halı saha yaptık. Seçim beyannamemizde gençlerimize, çocuklarımıza bir aqua park sözümüz vardı. İnşallah bu aqua parkımızı da bir hafta içerisinde bitirerek gençlerimizin hizmetine sunacağız. Göksun’umuza kültür merkezi kazandırıyoruz. Gencinden yaşlısına bütün vatandaşlarımız buradan istifade edebilecek.” Diye konuştu.

 Alparslan Türkeş Mesire Alanında oluşturulmaya çalışılan Eko Turizm çalışmaları kapsamında da parkın çehresinin değiştirilmeye başlandı. Çalışmaları inceleyen Başkan Aydın; “Göksun'da Eko Turizm Projesi kapsamında on adet Mungala evi yapıldı. Bunlar için ihale yapıp işletmeye açacağız. İşletmeye açtığımızda halkımız ve misafirlerimiz gelip buradan istifade edecekler. Günübirlik, haftalık artık nasıl tercih ederlerse o kapsamda istifade edecekler. Bunların yanı sıra kamelya ve barbekülerimizi yeniliyoruz. Pikniğe gelen vatandaşlarımızın rahatı için her şeyi düşünüyoruz. 2015 ve 2016 yıllarında yapılan çalışmalar ile zaten bir çok yenilik yaptık. Bu alanı yalnızca Göksunlular değil, bölge halkı ve Kayseri-Kahramanmaraş yolunu kullanan sürücü ve vatandaşlarımız da kullanabilecek. Yaz boyunca biz yayla turizmine ev sahipliği yapıyoruz. Hedefimiz Göksun’u yazlı kışlı turizm merkezi haline getirmektir. Bu kapsamda da durmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”Dedi.