81 İlde Yapılan 'Güvenli Trafik' Uygulamasına Kahramanmaraş'tan 28 Trafik Polis Ekibi ve 6 Jandarma Ekibi Katıldı.

Şehrin Giriş Çıkışlarında 15 Farklı Noktada Gerçekleştiren Uygulamada Hıza Bağlı Trafik Kazalarının Artması Nedeniyle Trafik Güvenliği Bilincinin Oluşturulması Ve Trafik Kazaların Önlenmesi Amaçlanıyor. Özellikle Ticari Araçlarda SRC Belgesi, Taşıma Belgesi, Yedek Sürücü Kontrolü, Abartı Egzoz, Standart Dışı Plaka Kontrolleri Yapıldı. Kural İhlali Yapan Ve Eksik Evrak Bulunduran Sürücülere Para Cezası Kesildi.

Kahramanmaraş Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz Konuyla İlgili Aksu Haber’e Açıklamalarda Bulundu.

‘’Türkiye Geneli ‘Güvenli Trafik 7’ Uygulaması Kahramanmaraş İl Genelinde Bugün 15 Noktada 28 Trafik Polis Ekibi Ve 6 Jandarma Trafik Ekibiyle Yapılmakta. Son Zamanlarda Hıza Bağlı Ölümlü Ve Yaralı Kazaların Artışı Bu Denetimleri Gerekli Kıldı. Denetimlerimizin Amacı İse Kazaları Önlemektir. Özellikle Ticari Araçlarda Taşıma Yetki Belgesi, Sürücü Src Belgesi, Takograf, Yedek Şoför Ve Hız Kurallarına Bağlı Radar Denetimleri Yapıyoruz. Gün Boyu Devam Edecek Olan Uygulama Da Abartı Egzoz, Standart Dışı Plakalar Vb. Kural İhlali Yapan Araçların Denetimini Yapıyoruz. Amacımız Trafik Kazalarını Önlemek’’ Dedi.

Kahramanmaraş’ta 10:00-12:00 Saatleri Arasında Yapılan Denetimde Kontrol Edilen Araç Ve Sürücü Sayısı 899, Denetimlerde Trafik Güvenliğini Olumsuz Etkileyecek Eksiklikleri Olan 105 Araç Ve Sürücüye Trafik Cezası Tatbik Edilmiş Olup 5 Araç Trafikten Men Edilmiştir.

Uygulamanın Gün Boyu Devam Edeceği Bildirildi.

Muhabir:  Sibel Gürle