1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenleyen Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü, meme kanseri ile mücadele eden ve sağlığına kavuşan ev hanımı Makbule Meşe ile ilçede yayın yapan Afşin FM'e konuk oldu. Meşe, canlı olarak yayınlanan radyo programında tedavi sürecinde yaşadıklarını ve hastalığı nasıl yendiği hakkında bilgi verdi.

Kanser hastalığı ile mücadelede kişinin moralinin yüksek olması gerektiğini söyleyen Meşe, " Her zaman haberlerde, çevremizde duyduğum bu hastalığa 39 yaşında yakalandığımı öğrendim. Nedense bunu normal karşıladım ve tedavi sürecim boyunca moralim yüksekti. Hastalıktan korkmadım ve bu hastalığı yenebileceğimi kabullenerek süreci tamamladım."dedi.

Erken teşhis ile kanserin çok daha kolay tedavi edildiğini ifade eden Meşe,"Doktorumun kanser olduğumu söylemesinin ardından çok kısa bir süreli şok yaşadım. Ben zaten doktora gitmeden önce kendimi hazırlamıştım. Teşhis konulmasının ardından tedavi sürecimiz başladı ve aile desteği sayesinde hiç psikolojimi sarsmadan, yüksek moral ile şuanda sağlığıma kavuştum. Kanser hastalığında mücadele eden insanlarımızın da moralinin yüksek olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bayanlarımızın ücretsiz olarak KETEM birimlerinde yapılan kanser taramalarını düzenli olarak yaptırması gerekiyor. Çünkü kanser ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi bir o kadar kolay hale geliyor." ifadelerine yer verdi.

Kanser haftası dolayısıyla ilçe genelinde bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini ifade eden Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Gül Çınar ise, " İçinde bulunduğumuz kanser haftası nedeniyle tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya ve kanser hastalığı ile mücadele konusunda bilgi veriyoruz. Bu etkinliklerimizden biride daha kanseri yenmiş bir hastamızın yaşadıklarını radyo programında anlatması, insanlarımıza örnek ve destek olmasını sağlamaktı" dedi.

Editör: Haber Merkezi