Kahramanmaraş'ta polis ekipleri Nakliye Dolandırıcılarının izini takip ederek Gaziantep'te bir depoya operasyon yaptı. Operasyonda 800 bin tl değerinde kumaş, İplik ve Biber ele geçirdi. Olayla ilgili 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği İl merkezinde meydana gelen Nakliye Dolandırıcılığı olayı ile ilgili Özel bir ekip oluşturdu. Özel ekip yaptığı çalışma sonrası dolandırıcılara ait Tırın izini sürdü. Gaziantep Sanayi sitesinde bir depoya operasyon yapan Kahramanmaraş Polisi 800 bin tl değerinde nakliye malzemesini eksiksiz bir şekilde bularak bir şüpheliyi yakaladı ve gözaltına aldı.

Olay, 18.03.2020 günü Kahramanmaraş'ta bir şirket sahibinin polise müracaatı ile öğrenildi.

Polise müracaat eden firma sahibi, 800 bin TL değerinde iplik, kumaş ve biberden oluşan malı İstanbul’a götürmek üzere nakliyeye verdiklerini, ancak malları götürmesi gereken Tırın İstanbul’a malı teslim etmediğini, dolandırıldıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Polisi araştırma yaptı. Çevre yollarında Güvenlik kameralarını adım adım takip eden polis, Tırın önce Osmaniye'ye sonrasında ise Gaziantep'e gittiğini tespit etti. Gaziantep'e giden Kahramanmaraş Polisi, sanayi sitesinin giriş ve çıkışına uygulama atarak, isyerleri ve depoları tek tek kontrol etti. Gazuantep Jandarma ekiplerinin de destek verdiği aramalar 24 saat aralıksız sürdü.

Bir depoya baskın yapan Ekipler, 800 bin tl değerinde kumaş, iplik ve biberi eksiksiz şekilde ele geçirdi. Kahramanmaraş'ta 6 firmaya ait olduğu öğrenilen malzemeler, malzeme sevk işlemini üstlenen şirket sahibine teslim edildi. Olayla ilgili depoyu kiralayan S.K.(34) gözaltına alınarak Kahramanmaraş'a getirildi. Başka gözaltların da olacağı, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi