Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Sokak Timleri Telefon Dolandırıcılarına Geçit Vermiyor.

Telefonda Telsiz Sesini De Kullanarak Vatandaşların Bir Anlık Boşluklarından Faydalanan Kendisini Polis ve Savcı Olarak Tanıtan Meçhul Dolandırıcılara Karşı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Banka, PTT, Esnaf, Güvenlik Görevlileri İle Kurduğu Anlık İletişim Ağını Kullanarak Mücadele Ediyor.

Tüm Ülkede Olduğu Gibi Kahramanmaraş’ta da Vatandaşlar Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne Bağlı Polis Ekipleri Tarafından Telefon Dolandırıcılığı Konusunda Uyarılıyor.

Türkiye’nin Herhangi Bir Köşesindeki Bankadan Dolandırdığı Parayı Çekmeye Giden Dolandırıcıyı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Sokak Timleri Vatandaşların 155’i Aramasıyla Para Yatırılan Banka Hesabına Anında Bloke Koyuyor Ve Suçüstü Yakalıyor.

Son İki Yılda Yapılan Çalışmalar Neticesinde Kahramanmaraş’ta Yüzlerce Olay Teşebbüste Kalırken 47 Vatandaşın Bankaya Yatırdığı 790 Bin TL Para Kurtarıldı. Yetkililer Yaptığı Açıklamada Vatandaşın Parasını %80 Oranında Kurtardıklarını İfade Ettiler.

Ayrıca Dolandırıcılık Olaylarında Bir Önceki Seneye Göre %65 Düşüş Sağlandı.

Emniyet Müdürlüğü’nün Uyarısı Şöyle;

“Sizleri Ev Telefonunuzdan Veya Cep Telefonunuzdan Arayarak Kendilerini Polis, Asker Ve Savcı Olarak Tanıtıp ‘Ben Polisim, Askerim, Savcıyım, Sizin Adınıza Hat Almışlar, Adınıza Bankadan Kredi Çekecekler, Kullanmakta Olduğunuz Telefonunuz Terör Örgütü Tarafından Takibe Alınmış Ve Banka Hesap Numaranızdan Para Çekilmiş Veya Adınız Terör Soruşturmasına Karıştı, İlinizde Kuyumcuda Hırsızlık Oldu Ve Sizin Kimliğiniz Bu Kişilerin Üzerinden Çıktı, Sizinde Bu Olayla Bağlantınız Var, Evinizde Arama Yapılacak, Altın Para Varsa Evinize Sivil Polis Göndereceğiz, Altın Ve Paraları Sivil Polise Verin Bunları İnceletip Tekrar Size Geri Vereceğiz, Tüm Bunların Yapılmasının Amacının Bu Örgüt Elamanı Ya Da Dolandırıcıların Yakalanması İçin Gerekli Olduğu” Diyerek Vatandaşları Dolandırmaya Çalıştıkları Tespit Edilmiştir. Bu Şekilde Arayan Şahıslara İtibar Etmeyiniz. Hiçbir Kamu Kurumu Telefon Vasıtası İle Sizden Para Talebinde Bulunmaz, Güvenliğiniz İçin Telefon İle Görüştüğünüz Şahıslara Kimlik Bilgilerinizi, Kredi Kartı Numaralarınızı, Şifrenizi Vermeyiniz.”

Haber: Sibel Gürle