Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, KKTC’de yapımı süren Orta Mesarya Ovası Sulaması Ana İletim Hattı İnşaatı’nda incelemelerde bulundu.

Yumaklı, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin su güvenliğinin güçlü bir noktaya ulaştığını belirterek, su ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
KKTC’de su alanında 14 projeden oluşan yaklaşık 69 milyar liralık yatırım programının yürütüldüğünü ifade eden Yumaklı, bu yatırımların 41 milyar liralık bölümünün tamamlandığını, 8 milyar liralık kısmının ise devam ettiğini açıkladı.

Tamamlanan projeler kapsamında 870 kilometre iletim hattı, 49 depo ve terfi merkezi, 529 kilometre içme suyu dağıtım hattı ile günlük 200 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin hizmete alındığı bildirildi.
Öte yandan, 9 bin 720 hektarlık Mesarya Ovası’na su sağlayacak 5,5 milyar lira maliyetli Orta Mesarya Ovası İkinci Kısım İletim Hattı Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Projenin 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor.




