2019 yılı içinde A2 statüsüne yükseltilen Elbistan Devlet Hastanesi’nde 900 bin hastaya hizmet verildi. Başhekim Prof.Dr. Alptekin Yasım 2020 yılındaki en büyük hedeflerinin kalp merkezi kurmak olduğunu söyledi.

2019 yılı içinde A2 statüsüne yükseltilen Elbistan devlet hastanesinde 900 bin hastaya hizmet verildi. Başhekim Prof.Dr. Alptekin Yasım kalp merkezi kurulması için bakanlıkla yazışma yapıldığını ve olumlu yanıt beklediklerini söyledi.

Elbistan Devlet Hastanesi’nin kendini geliştirmeyi sürdürdüğünü belirten Başhekim Yasım; “Hastanemiz 2019 yılı içerisinde A2 grubuna yükseltildi. Bunun sonucunda yan dal kadroları tahsis edildi. Önümüzdeki süreç içinde kadrolarımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu konuda sayın bakanımız Mahir Ünal’a, milletvekillerimize ve il sağlık müdürümüze hastanenin bu hale getirilmesinde verdikleri emekleri için teşekkür ediyorum. Elbistan Devlet Hastanesinde 2019 yılı içinde 900 bin hastaya hizmet verildi. Bunlardan 300 bini acil servis, 600 bini poliklinik hizmetidir. 22 binden fazla hasta yatarak tedavi aldı. Üç binden fazla hasta da yoğun bakım tedavisi gördü. 18 bin 740 ameliyat yapıldı. 2018 yılı verileri ile karşılaştırdığımızda yüzde 10 ile 15 arasında bir artış olduğu görülmektedir. Veri kayıtlarına göre 2019 yılı içinde başka hastanelere sevk sayısında ise düşüş kaydedildi. Bu da birçok tedavinin hastanemizde yapılabildiğini göstermektedir. 2018 yılında 7 bin 700 hasta sevki yapılırken bu rakam 2019 yılında 7 bin 400’e düşmüştür.”

Gelecekteki en büyük hedefimiz kalp merkezi kurulmasıdır.

Gelecekle ilgili planlarının en başında hastaneye kalp merkezi kurmak olduğunu ifade eden Başhekim Yasım; “İleriye dönük hedeflerimizin başında hastanemize kalp merkezinin kurulmasıdır. Bunun için bakanlıkla gerekli yazışmaları yaptık. Bakanlıktan beklediğimiz onayın gelmesi ile birlikte merkezin kurulması çalışmalarına başlayacağız. Yine bu yıl içerisinde acil serviste revizyon yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların dışında hastanemizde çok fazla bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Birkaç tane yan dal uzmanının da gelmesiyle birlikte hastanemiz her türlü hizmeti verebilecek hale gelecektir” ifadelerine yer verdi.