Akademi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Müdürü Ali Mazhar Türk, Elbistan Muhtarlar Akademisi Projesi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra sözü alan İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Mustafa Eren üniversite ve yüksekokul hakkında muhtarlara bilgi verdi.

İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Mustafa Eren projenin akademik derslerinin Elbistan Meslek Yüksek Okulunda ve Yüksekokul akademisyenlerince verilmesinin tercih edildiği için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ve proje de emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra akademi derslerine geçildi. İlk olarak Liderlik ve Girişimcilik Atölyesi ilk dersini Öğr. Gör. Murat Şirinoğlu katılımcı muhtarlara verdi. Daha sonra Kamu Yönetimi Atölyesinde ise ilk dersini Öğr. Gör. Ökkeş Yüksel tarafından katılımcı muhtarlara verildi.

Muhtar nedir? Muhtarlığın tarihçesi nedir? Osmanlı döneminde muhtarlık seçimleri ve Cumhuriyet Döneminde muhtarlık konuları ders de işlendi. Daha sonra Demokrasi ve 2023 Türkiye Vizyonu Atölyesi Başlangıç dersini Öğr. Gör. Mehmet Kılınç verdi.

Ders de Cumhurbaşkanlığı sisteminde muhtarların rolü, artan sorumlulukları ve kamu hizmeti konularında muhtarlar bilgilendirildi.

Daha sonra Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Muzaffer Türk tarafından İç İşleri Bakanlığınca hazırlanan Muhtar Bilgi Sistemi programı konusunda muhtarlara sunum gerçekleştirdi.

Elbistan Muhtarlar Akademisi Projesi 4 hafta süresince Çarşamba günleri dersler İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda devam edecek.