Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 22 Ekim 2018 tarihinde yapılan tören ile kullanımına başlanan doğalgaz abone sayısı 2 bin 845’e yükseldi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-Elbistan-Divriği Doğalgaz boru hattı projesinin tamamlanmasıyla, 2017 yılında şehir içi dağıtım hattı çalışmalarında 74 bin metre boru döşemesi yapıldı. Kış aylarında durdurulan dağıtım çalışmalarına alt yapısı tamamlanan Kızılcaoba Mahallesi’ndeki servis kutularının konması ve abone bağlantıları ile devam ediliyor.

Yüklenici firma ARMADAŞ Elbistan-Afşin Bölge Müdürü Cihangir Turan, yılsonu itibarı ile Elbistan’da 10 bin konuta doğalgaz ulaştırılmış olacağını söyledi.

Ramazan Bayramı sonrasında çalışmalara hız verileceğini belirten Turan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Afşin ve Elbistan'da kış mevsimi dolayısıyla ara verdiğimiz doğalgaz çalışmaları Elbistan'da yeniden başladı. Kızılcaoba Mahallesi’nde altyapısı tamamlanan bölgelerde abone bağlantılarını yapmaktayız. Geçtiğimiz sezon 74 bin metre dağıtım hattı döşedik. Bu yıl ise EPDK’nın belirlediği 35 bin metrelik dağıtım hattı döşeyeceğiz. Bu Yunus Emre, Yeşilyurt ve Pınarbaşı Mahallesinde ki konutlara gaz ulaştıracağız. Şuanda abone sayımız 2845’e ulaştı. Kullanıcı sayısı ise 2 bin 558 oldu. Sezon sonunda 10 bin konuta doğalgaz ulaştırmayı hedefliyoruz.”