Kahramanmaraş’ta Canlı Hayvan Borsasının haricinde 5 noktada kurban satış merkezi kuruldu. Kurban bayramına sayılı günler kala hayvan pazarlarında büyük hareketlik başladı. Bu yılın gözde büyükbaş ve küçükbaş hayvanları pazarda alıcılarını bekliyor. Kurulan pazarlarda küçükbaş hayvanın canlı fiyatı 20 ile 24 liradan alıcı bulurken, büyükbaşlarda ise canlı kilosu 20 lira olarak belirlendi.

FATMA NİNE DE PAZARDA YERİNİ ALDI

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Beşen Mahallesinde yaşayan 82 yaşındaki Fatma Nine, 50 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor. 10 yıl önce eşini kaybeden Fatma Nine, kurbanlık yetiştirmede akraba ve çobanlarından destek alıyor. Kurban Bayramına hazırladığı yaklaşık 100 adet büyükbaş hayvanı 6 aydır merada besledikten sonra pazara getiren Fatma Nine “Satmaya müracaatımız var. Allah, alana hayırlı uğurlu eylesin” dedi.

Kurbanlıkları borç para ile alıp ödemeyenlerden dertli olan Fatma Nine “Kimini borca, kimini harca. 6 ay oldu, biz buradayız. 100 tane kurbanlığım var. Kilosunu 20’den veriyoruz. Ya işte peşin diyorlar, vermiyorlar. Telefon ediyoruz, telefonu kapatıyorlar. Telefona bile cevap vermiyorlar ki. Milletin nazına dayanamıyoruz.” Dedi.