Yaklaşan Kurban Bayramı Sebebiyle Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık, Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne Bağlı Uzman Polisler Kahramanmaraşlı Vatandaşlara Hayvan Hırsızlığı, Sahte Para İle Dolandırıcılık ve Yankesicilik Konularında Uyarılarda Bulundu.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Canlı Hayvan Pazarlarında Vatandaşları Tek Tek Uyarırken, Hayvan Barınaklarını Dolaşıp Kontrol Etti.

Halkın Yoğun Olduğu Yerlerde Görevlendirdiği Sivil Ve Resmi Ekiplerle Bayram Öncesi Yoğun Tedbirler Alındığını Belirten Polis Ekipleri Tedbirlerin Bayram Sürecinde De Devam Edeceğini Söyledi.

Yıl İçerisinde Birkaç Hayvan Hırsızlığı Olayı Olduğunu, Bu Olayların Da Büyük Oranda Aydınlatıldığını Belirten Yetkiler, Özelikle Kurban Bayramı Yaklaşırken Daha Dikkatli Ve Uyanık Olunması Gerektiğini İfade Ettiler.

Polisler, Vatandaşları Pazar Yerleri Dışında Sokaklarda Veya Seyyar Şekilde Değerinden Çok Düşük Satılan Hayvanlar Konusunda Dikkat Edilmesi Gerektiğini, Bu Gibi Durumlarda 155 İ Aramalarını İstedi.

Hırsızlık Olaylarının Genellikle Gece Saat 12:00 Ve Sabah 06.00 Saatleri Arasında Görüş Şartlarının Zayıf Olduğu Günlerde Olduğunu Belirten Polis Ekipleri Bu Zaman Diliminde Tedbirlerin Arttırılması Gerektiğinin Altını Çiziyor.

Polis Kurbanlık Satacak Olan Besicileri Kalpazanlara Karşıda Uyardı. Özellikle Dövizlere Dikkat Edilmesi Gerektiği Hatırlatan Uzman Polisler Hayvan Satışını Aceleye Getirmemelerini, Bayram Üzeri Sahte Para Olaylarının Meydana Gelebildiğine Dikkat Çekti.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri Tarafından Yapılan Açıklamaya Göre; Hayvan Hırsızlığı Suçundan Kaydı Ve Sabıkası Olan Kişilerin Alım Satım İşlemlerinin, Oto Kiralama Ve Otel Konaklama Gibi Durumlarının Takip Edildiği, Ayrıca Oto Pazarlarında Sürekli Kimlik Sorgusu Yapılacağı, Şüpheli Kişilerin İncelemeye Alınacağı Bildirildi.

Muhabir Sibel Gürle