Kalkınma Bakanlığı tarafından 2017 yılı SODES projelerinin değerlendirme süreci tamamlanarak Kahramanmaraş genelinde 30 proje desteklenmeye değer görüldü. Elbistan Kaymakamlığı’mız uhdesinde hazırlanan ‘YBO Evimiz Olsun’, ‘Bizim Çocuklar’ ve ‘Biz Bir Aileyiz’ isimli projelerimiz, SODES kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.

Kaymakam Akkoyun, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilerek uygulamaya giren projeleri anlattı.

Kaymakamım Akkoyun yaptığı açıklamada;  “Kaymakamlık ve diğer kurumların rutin özelliklerinin dışında bölgeye kaynak aktarılması noktasında Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) ekibimizle çok sıkı çalışıyoruz. Kalkınma Bakanlığı’nın 2017 Yılı çağrısına istinaden hazırlamış olduğumuz “YBO Evimiz Olsun”, “Bizim Çocuklar” ve “Biz Bir Aileyiz” projeleri desteklenmeye değer görüldü. Öyle ki, Kahramanmaraş İlimiz geneli desteklenen SODES projeleri içerisinde YBO YUVAMIZ OLSUN projesi en yüksek destek bütçesini aldı. Kaymakamlığımıza bağlı 3 kurum üzerinden yürüteceğimiz bu projeler toplamda ise 767 bin 184 TL gibi bir hibe desteği almaya hak kazandı. 1 Aralık 2017 tarihi itibariyle finansman sözleşmeleri yapıldı. Projelerimiz hazırlık faaliyetlerine başladı. Kurumlarımız Kahramanmaraş Valiliği Sodes Birimi yetkilileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz toplantı salonunda ilk toplantısını yaptı” dedi.

Projeler için sağlanan kaynakların, rutin ve genel bütçeden kaynak aktarılamayan hizmetlerdeki boşluğu doldurduğunu dile getiren Kaymakam Akkoyun, "Elbistan için taş üstüne taş koyma, hayırlı işler yapma ve Elbistan’ımıza her alanda güzel projeler kazandırma telaşındayız. Hazırlanan projelerde, kurumlarımıza materyal ve malzeme kazandırma dışında toplumumuzda dezavantajlı olduğunu değerlendirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza ulaşmak hedefindeyiz. İl geneli SODES bünyesinde en yüksek hibe desteğini alan “YBO YUVAMIZ OLSUN” projesi ile Karaelbistan Mahallemizde bulunan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okuluna bir spor tesisi kazandırılacak olup, ki içinde halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis sahası yer alacak, Karaelbistan mahallesindeki tüm öğrencilerimizin bu alandan faydalanmalarını sağlayacağız. Proje kapsamında Karaelbistan Mahallesinde bulunan 6 okulumuzda tespit edilen dezavantajlı öğrencilere yönelik çeşitli sanatsal ve sporsal kurslar düzenlenecek, turnuvalar yapılacak ve bu öğrenciler çeşitli kültürel geziler kapsamında il içi ve il dışı gezilere götürülerek tarihi değerlerimizi yerinde görme fırsatı elde edecekler. Diye konuştu.