Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Sonbaharın güneşli günlerinin tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar soluğu Pınarbaşı mesire alanında alıyor.

Yaprakların sarardığı Pınarbaşı mesire alanında renk cümbüşü oluşurken, vatandaşlar bu görsel güzelliği görmek ve hazan mevsiminin tadını çıkarmak için Pınarbaşı’nın yolunu tutuyor.

Eşler yürüyüş yapmayı tercih ederken, gençler ise bir araya gelip muhabbeti tercih ediyor. Pınarbaşı mesire alanı genç çiftlerin nikah törenine de ev sahipliği yapıyor.

Pınarbaşı göledi ve mesire alanının Elbistan’ın en güzel yaşam alanlarından biri olduğunu belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz; “Her mevsim olduğu gibi tabiki Sonbaharda da güzel ama, biliyorsunuz sonbahar hüznü anlatır. Kışın habercisidir ama beraberinde de böyle bir güzelliği barındırır. Aslında sonbahar hayatın bir özetidir. Bütün mevsimleri içinde barındırır. Bazen havası soğuk olur bazen ılık, bazen de sıcak olur, sonbaharda bunların hepsini yaşarsınız.

Pınarbaşı’nda da hayatın bütününü yaşarsınız. Dolayısı ile burada vakit geçiren bir insan kendisini dingin ve daha iyi hissediyor. Elbistan’ın özellikle Pınarbaşı gibi bir değere sahip olması bizim açımızdan çok anlamlı, çok güzel. Şehrimizi ziyaret etmek isteyen dostlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum, Pınarbaşı’nı görmediyseniz hayatınızda bir eksiklik var demektir. Onu mutlaka en kısa zamanda tamamlayın diyorum. Vatandaşlarımız hafta içi hafta sonu günün her anı, hatta geceleri bile burada zaman geçiriyor.

Elbistanlı vatandaşlarımız yeterinde istifade ediyor ama diğer şehirlerimizden de misafirlerin gelmesini bekliyor, onları en iyi şekilde ağırlayacağımızı ifade ediyorum. Burada bir su kabarcığı da doğuyor, insanın hayalleri de doğuyor. İnsanın hayata bakışı değişebiliyor” ifadelerine yer verdi.

Sonbaharın güzelliklerini görmek için mesire alanında yürüyüşe çıkan Mahmut Rabia Aytaç çifti de; “Hava güzel olduğunda eşimle birlikte her zaman Pınarbaşı’na gelip geziyoruz. Sonbaharın son güneşlerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Tadını çıkarmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Genç çiftler de nikah törenlerini Pınarbaşı’nda yapıp, bolca hatıra fotoğrafı çektiriyor. Pınarbaşı mesire alanında Elbistan belediyesinin oluşturduğu alanda nikah kıydıran çiçeği burnunda çift, misafirlerini de burada ağırladı.

Hayatlarına renk cümbüşünün içinde renk katmaya çalıştıklarını ifade eden Demet ve Özgür Öcüt, fotoğraf albümüne renkli bir anı bırakmak için Pınarbaşı’nı tercih ettiklerini söyledi.