Afşin Eshab-ı Kehf külliyesinin Unesco dünya mirası kalıcı listesine geçmesi noktasında çalışma yürüten Turizm Tanıtım Platformu tarafından, 81 ilde düzenlenmesi planlanan Unesco dünya mirası sergisinin ilki Afşin Eshab-ı Kehf külliyesi de açıldı.

Açılış, Aksu TV ekranlarından da canlı yayınlandı.

Katılımcılara Haşiroğlu firmasının yeni ürünü olan Cipstar ve Alfi Çöreklerinden ikram edildi.

Törenin ardından Kahramanmaraş’ın yeni yüzleri, kent turizminin kalkınması adına yoğun bir mücadele veren genç girişimcileri Aksu Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

TUTAP Akdeniz bölge temsilcisi ve Başkonuş Yaylası İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, bu tür programların şehir adına umut verici olduğunu belirtti.

TUTAP Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gökhan Büyükdereli “serginin burada açılması Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye için önemli bir konu” diye konuştu.

Haşiroğlu Tarhana Ve Cipstar Yönetim Kurulu Başkanı Samet Çiftaslan, “şuan da bu sergiyi görenler tarihi bir ana tanıklık ediyor” dedi.

Alfi Tarhana ve Çörekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Büyükdereli “bugün Kahramanmaraş için tarihi gün yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız ise “Eshab-ı Kehf tanıdıkça ne kadar önemli bir dini mabet olduğunu anladım” diye konuştu.