Yerel seçimlere yaklaşılırken sahadaki hazırlıklar hız kazandı.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Murat Kurum, bugün çalışmalara başladı.

İlk durağı sabah namazının ardından Eyüpsultan ve Fatih'e giden Kurum, burada vatandaşlarla ve esnafla yakından ilgilendi.

659c1022736fc585__w1200xh677

Üsküdarlılarla bir araya geldi

Ardından sonraki durağı ise Üsküdar oldu.

Suya atlamak isterken kayaya çarptı! Suya atlamak isterken kayaya çarptı!

Tarihi Balıkçılar Çarşısı'nı ziyaret eden Murat Kurum, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

"Hiçbir arkadaşımızı da işten atmayacağız"

Ziyaret sırasında Kurum'un yanına yaklaşan bir vatandaş, İBB tarafından işten çıkarıldığını belirtti.

Bunun üzerine Murat Kurum, "İşten çıkarılan arkadaşları geri alacağız ve onların yaptığı gibi haksız yere hiçbir arkadaşımızı da işten atmayacağız." dedi.


Murat Kurum ilk hedefini açıkladı! 'Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak'

"Size ne söz verdiysek hep o sözün peşinde koştuk"

Bir vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili sorduğu soru üzerine Kurum, "Sadece Üsküdar'da, Ferah Mahallesi'nde, Kirazlıtepe'de yaptıklarımızı biliyorsunuz değil mi? Şimdi biz Üsküdar'da inşallah başkanımla (Üsküdar Belediye Başkanı) o 5 bin konutluk projemizi Üsküdar'ın her mahallesine yayacağız. Her mahallesinde bizim izimizi göreceksiniz. El ele, gönül gönüle gideceğiz." cevabını verdi.

Kurum, ilçedeki kentsel dönüme ilişkin de, "Sadece Fikirtepe'de yapılan inşaat, kentsel dönüşüm sayısı, şu an mevcut Büyükşehir Belediye yönetiminin yaptığının iki katı. Size ne söz verdiysek hep o sözün peşinde koştuk. O sözümüzü tuttuk. İnşallah Fikirtepe'yi de en kısa sürede bitireceğiz." dedi.

659c0fc390c4a648__w1200xh673
"Ankara'ya gittiğimde ziyaret edeceğim"

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini arayarak tebrik ettiğini, bununla ilgili neler söylemek istediğini sorması üzerine Kurum, Ankara’ya gittiğinde Bahçeli’yi makamında ziyaret edeceğini söyledi.

"16 milyonla birlikte yapacağız"

"Gayretimiz, güzel İstanbul için. Bu güzellikleri daha da zenginleştirmek için 16 milyonla birlikte yapacağız. Buradaki balıkçı esnafımızla şuradaki kasabımızla manavımızla birlikte bu süreci yürüteceğiz. Çünkü burada 5 binin üzerinde esnafımız var. Esnafımız bu işin bir parçası, paydaşı. Gençlerimiz, kadınlarımız yine paydaşı ve onlarla el ele inşallah bu sürecimizi yürüteceğiz."

"Deprem tehdidi terörle mücadele kadar önemlidir"

Kurum, deprem riskinin ortadan kalkmasıyla ilgili açıklamalarının ardından imar affıyla ilgili soru üzerine, şunları anlattı:

"Ülkemizdeki deprem riskini görmezden gelemeyiz. Deprem tehdidi emin olun bu ülke için terörle mücadele kadar önemlidir. Deprem riskini bertaraf etmek için de siyasi bir malzeme yapmadan siyaset üstü bir bakışla anlayışla İstanbul'un 5 bin 461 kilometrekare alanında çalışmalıyız. 39 ilçesinde çalışmalıyız. Bakın burada pazarın sonuna geldiğimizde vatandaşlarımız sorunlarını söylüyor. Diyor ki ‘Ev sorunum var. Mülkiyet sorunum var. Tapu sorunum var. Efendim belediye şu hizmetleri yapmadı.’ Dolayısıyla bunu dinlemek zorundasınız ki soruna çözüm bulasınız. 6 Şubat'ta Allah bir daha yaşatmasın bu milletimize, ülkemize 50 binin üzerinde canımızı kaybettik değerli arkadaşlar. Dolayısıyla biz bu acıları bir daha yaşamamak için kararlı bir şekilde siyaset üstü bir bakış açısıyla deprem dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız."

659bfe3264491945
"İmar affıyla ilgili bir gündemimiz yok, hiçbir zaman da olmadı"

Hemen yarın deprem olacakmış gibi hazırlıkların yapılacağını ve uzun vadede kalıcı çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Kurum, şu değerlendirmede bulundu:

"O yüzden biz İstanbul'da hep şunu söylüyoruz. Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları belediye başkanlarımızla birlikte yapıyor ve İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları da kararlı şekilde atıyor olacağız. Hiçbir şekilde imar affı söz konusu değildir. Hiçbir şekilde imar affıyla ilgili bir gündemimiz yok, hiçbir zaman da olmadı. Yani şimdi muhalefet ne yapacağını şaşırdı. Açıkçası polemikler üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar.

İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı. İmar Barışı da vatandaşımızın elektriğini, suyunu, doğal gazını alabilmesi amacıyla yapılmış bir düzenlemedir. O binanın sağlam olduğunu, o binanın riskli olmadığını ifade etmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir. Dolayısıyla herhangi bir imar affı yok. Biz İstanbulumuzun güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz. O yüzden bu anlayışla çalışacağız."

Kaynak: Haber Merkezi