Bazen memnuniyetsizliklerimiz mutluluğumuza prangalar vurur.

Evet, yaptığımız işlerden tutun da bulunduğumuz ortamlardan ve daha çok örneklendirilecek bir konu ve hatta durum halinde hayatlarımızı olumsuz etkiliyor.

Peki, biz bu olumsuzluklar karşısında ne yapıyoruz? Düzeltmek yerine veya içerisinde bulunduğumuz durumları kabullenmek yerine sürekli şikâyetlerde bulunuyoruz.

İsteklerimiz ulaşamadıklarımız oluyor her defasında. Oysa isteklerimizi kendimize hedef olarak görsek ve hedeflerimize ulaşmak adına bir mücadele içerisine girsek yaşanmışlıklarımızı tecrübe görüp yeniden başlasak.

Bir bilge adamın da dediği gibi. “Yeniden başlamaktan korkma bu sefer sıfırdan değil tecrübelerden başlıyorsun.”

Geçmiş tecrübelerimizi düşünüp gerek iş gerek sosyal yaşantımıza monte karanlığımıza fener yapmalıyız.

Öğretmen öğretmenliğinden şikâyetçi, onun yerinde olmak isteyen binler hatta milyonları düşünmeden.

Basit bir örnek vermek istiyorum askerliğim boyunca o kadar keyifli geçirdim ki zamanlarımı biliyordum askerlik sürem dolduğunda para da versem bir daha asker olamayacaktım ve hayat bazen bu kadardır.

Elimizde olanların değerini kaybetmeden anlamalı ve anı yaşamalıyız.

Bakış açımızı biraz değiştirip ya da her zamanki yoldan değil de bir arka sokaktan gitmeliyiz. Ekmeği başka bir fırından alalım. O kadar küçük detaylarla başlayalım şikâyetçi olduğumuz hayatlarımızı güzelleştirmek için.

İşimize geç kalmak için alelacele hazırlanmak yerine alarmımızı on beş dakika önce kuralım kendimiz için hazırlanalım, aynada bir tebessüm ederek başlayalım güne. Birilerinden bir beklenti içerisine girmeden kendimiz başlayalım mutlu olmaya.

Kısa olan ömürlerimize uzun uzun hatıralar biriktirelim.

Hemen başlayalım, eskiden sevdiğimiz bir şarkıyı açalım kulaklıklarımızı takalım son ses dinleyelim.

Sayısız örnekler vermek isterken örneklendiremediğim için mutluluğumu hissetmenizi dilerim.

Mutluluğu tarif ederken hangi güzel anıyı anlatayım diye seçmek zorunda olmanız ve elinizdekilerin kıymetini her daim yaşamanız dileklerimle.

Haftaya görüşmek üzere.

Haftaya mutlu görüşmek üzere.