İçimizde biriktirdiğimiz tonlarca kelimeyi yan yana getirmeye hangi imla bilgisi yeter bilmiyorum. Fakat birikenlerden yaşananlardan, hayallerin geride bıraktıklarından, sabaha bir umut olanlardan ve her şeye rağmen canlarımız sağ diye dua edenlerden, yarım kalanlardan, yakarışlardan büyük feryatlardan, anne babasına, kızı oğluna, eşi dostuna, dilsiz canlara ağlayan gözlerimizle, içinde iken en güvenli yerdeyiz dedirten evlerimizin enkazları yanı başında bir kaç kelime etmeye çok ihtiyacımız var.

Binlercemizin kalplerinde sızı, yüreklerinde kor hala taze ki sönmeyecekte.

Koca bir şehrin acısı, koca on şehre yayılışı tüm dünyada yürekleri derinden burktu.

Başta depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet kalanlarına sabır diliyorum.

Tekrarının yaşanmaması hepimizin başlıca temennisi.

Sokaklarında büyüdüğümüz, çocukluğumuzun geçtiği yerlerde yürümek, izlemek acımızın derinliğini her adımda katlayarak çoğaltmasının yanı sıra tekrar toparlanmak için yaşanılan onca güzel anının onca güzel hatıraların tekrar yolumuzu aydınlatması için güç vermesi de kendi payıma aldığım cesareti ve inancı da söylemeden geçemeyeceğim.

Elbette kolay olmayacak elbette zorlanacağız, belki binlerce kez düşüp binlerce kez tekrar kalkacağız ama inancımızı her geçen gün daha diri tutup bu güzel şehri tekrardan inşa edeceğiz.

Bu şehrin sokaklarında tekrardan şiirler yazıp, yeni yedi güzel adamlar yetiştireceğiz, yeni kitaplar, yeni okullar, yeni kütüphaneler kuracağız.

Eğitimin ve edebiyatın başkentini tekrar küllerinden ayağa kaldıracağız.

Birlik ve dayanışmayla, bu gönlü güzel ülkenin çok değerli her bir bireyinin birlikteliği ve kenetlenmesi ile aşacağız.

Tüm hatıraları akıl kumbaramızda biriktirip, yeni yıllara taşıyarak maneviyatını sürdüreceğiz.

Daha insancıl daha anlayışlı daha paylaşımcı olarak birbirimize desteğimizi her zaman yukarı taşıyacağız.

İnanıyoruz kazanan yine biz olacağız.

Bir kişi kazanmayı arzularsa on kişiye, on kişi kazanmayı arzularsa binlere, binler şehirlere, şehirler ülkeye omuz vererek bu zor zamanları arkada bırakıp, aydınlık bir geleceğe hep birlikte el ele yürüyeceğiz

Tüm umudumuz ile tüm inancımız ile tüm gücümüz ile yaralarımızı sarmaya, dertlerimize birlikte merhem olmayı öğrenip, kanayan yerlerimize kabuklar bağlamanın bir yolunu bulacağız, büyük inanç ve dirayetle bu zor günleri kolaylıklarla buluşturacağız.

Ve sonra biri bizi bulsun diye beklenmedik yeryüzü bırakmayacağız. Hangi pazartesinin hangi salının art arda geldiğini umursamadan bekleyerek. Bu bizim hiç beklemediğimiz çağda artık geçsin artık bitsin diye bekleyerek. Bir yerine kadar güzel olan hayatımızın bundan sonraki kalanını bir şekilde güzellemeye çalışacağız.

Sana daha bir anlam yükleyerek bakacağız artık ey koca şehir, kendi filizlerimizden seni yeşerteceğiz.

Belki bir evimiz yok, belki yürüdüğümüz sokaklar yok, bir elimiz diğer elimizden büyük olacak, sarılacak, saracağız. Gövdende bir hayat yeşerteceğiz. Elbet güneş aydınlık sabahlara doğacak. Belki çektirdiğimiz fotoğraflar hiç gülümsemeyecek bize. Biz yeni fotoğraflara poz vereceğiz. Kaybettiğimiz bütün canlar hatırına, anısına çocuklara dokunup, ağaçlar besleyeceğiz.

Şimdi baktığımız her yerde yalnızlık var, daha yalnızlar, çok yalnızlar var. Birleşeceğiz yeniden, kalabalıklar kuracağız, yeter ki içimizin harı sönmesin, bilmediklerimizi öğrenip bildiklerimizle yürüyeceğiz.

Acı belki şimdi bir ırmak gibi doluyor içimize, doğru da…

Ama içimizin ırmaklarından uçsuz bucaksız yemyeşil otlaklar kuracağız. Avuçlarımıza alıp aklımızı yürüyoruz belki şehrin yıkık sokaklarında. Ama avuçlarımızda yeni bir hayatın inşasına taşırız yükleri.

Ne söyledikse bundan önce, ne yazdıksa namludan çıkan kurşun gibi acıttıysa birilerini, saracağız, yutacağız, unutacağız elbette.

Okunuyorsa herkesin yüzünden acısı, kimlik bellemişsek şimdi çaresizliği, değiştireceğiz elbette. Hüznü dağıtıp çıkacağız aydınlığa.

Umudu kimlik edinip yeniden başlayacağız. Yeniden yazacağım. Artık daha çok yazacağım. Yazabildiğim kadar yazıp dilim döndüğü kadar anlatacağım.

Hepinize saygılar

Geçmiş olsun

Başımız sağ olsun

Yeniden görüşmek üzere