Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Filistin davasını savunmak, sadece mazlum bir halkı savunmak değildir, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır." Dedi.

Soma Maden Faciası, Neler Yaşandı? Hafızamızı Tazeleyelim
Soma Maden Faciası, Neler Yaşandı? Hafızamızı Tazeleyelim
İçeriği Görüntüle

Öte yandan Erdoğan, “Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Ebediyete kadar da inşallah böyle kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kudüs-ü Şerif'e ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınların da arttığını görüyoruz. Fanatik, soykırımcı İsrailliler, silahlı güvenlik görevlileri eşliğinde ve korumasında Mescid-i Aksa'ya girerek Müslümanları tahrik ediyor, kışkırtıyorlar. Şunu bir kez daha açık açık ilan ediyorum. Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra'nın içinde bulunduğu Harem-i Şerif 144 dönüm alanıyla sadece Müslümanlara aittir ve bir bütündür. Bunu kimsenin zedelemesine izin vermeyiz. Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir. Ebediyete kadar da inşallah böyle kalacaktır.