İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ters yönde araç kullanan saldırganın yakalandığını “Gereği yapıldı” ifadelerini kullanarak paylaştı.

Ters Yöne Araç Sürmek Caydırıcı Cezalarla Karşılaşacak

Yerlikaya, sürücünün 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari para cezası aldığını ve yeni trafik kanunu teklifine göre bu tür davranışlara daha ağır cezalar uygulanacağını açıkladı:

Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğini hiçe sayan sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini tavsiye etti.

Trafik Güvenliği Önceliğimiz Olmalı

Yeni trafik kanunu teklifiyle ters yönde araç kullanan sürücülere yönelik caydırıcı önlemler gündeme geldi. Bu kapsamda hem sürücü hem de yayaların can güvenliğini korumak için trafik ihlallerinin ciddi yaptırımlarla önleneceği vurgulandı.