Afşin'de, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe jandarma Komutanlığı tarafından düğün ve asker uğurlamalarında silahla havaya ateş etme olaylarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 7 kişi yakalanarak haklarında bin 56 lira para cezası uygulandı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, Afşinbey Caddesindeki asker uğurlama etkinliğinde havaya ateş eden 1 şahıs yakalanarak 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Beyceğiz Mahallesi Köşoğlu Caddesinde ise bir düğünde havaya ateş eden bir kişi yakalanarak 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında bin 46 lira idari para cezası uygulanarak silahların kamuya geçirilmesi için işlemler başlatıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok baskın ile Nadır Mahallesinde gerçekleştirilen asker uğurlaması töreninde havaya gelişi güzel atış yaptığı 5 kişiyi gözaltına alarak olayda kullanılan 2 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ile birlikte çok sayıda mühimmata el koydu.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, sivil ekiplerin kırsal mahallelerde yaz süreci boyunca tüm düğün ve benzeri organizasyonlarda bulunacağı, ateş ederek can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan kişileri kamera ile kayıt altına alarak işlem yapılacağı kaydedildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçede 'düğün evi cenaze evi olmasın' projesinin uygulanmasına kararlılıkla devam edileceğini duyurdu.