“11 yıldır 1siz… 1biz… hep birlikte aileyiz.” sloganıyla yeni yayın dönemine ‘merhaba’ diyen AKSU TV birbirinden özel ve güzel programlar ile gönüllerimize taht kurmaya devam edecek… Belgesel yayıncılığından sinema kuşağına, siyasi mülahazalardan toplumsal programlara, sağlık biliminden ilahiyat alanına kadar birçok sahada yeni yayın dönemi birbirinden farklı içeriklere kapı aralayacak…

Mürekkep Damlası sayfamız bir ‘kültür-sanat-edebiyat-medeniyet’ sayfası olduğundan dolayı biz, Sayın Cüneyt Beyitile; sayfa içeriğimize uygun alan ile, yani; KÜLTÜR-SANAT meselelerimizle alakalı konuştuk…

Diğer tüm programlara ve programcılara başarılar diler, hepsinin emeğini saygı ve muhabbetle selamlarız…

Metin Acıpayam: Cüneyt Bey merhaba… Öncelikle AKSU TV yeni yayın dönemi hayırlı olsun, bu kapsamda genel olarak ne söylemek istersiniz?

Cüneyt Beyit: Metin Bey merhaba… Genel olarak şöyle bir fotoğraf çizecek olursak şunları söyleyebilirim ki; AKSU TV 11 yıldır bir aile mantalitesiyle yayıncılığına devam etmektedir. Kucaklayıcı, toplumsal refaha ve feraha katkı sunan, birlik ve beraberlik önceleyen, nitelik ve niceliğe önem veren, düşüncenin ışığıyla sadece ‘kalite’ diyen bir televizyon yayıncılığı sunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki; Kahramanmaraş Türkiye’nin merkezî şehirlerinden…

Türkiye dünyaya ilim-bilim-sanat-kültür ihraç etme yolunda her geçen gün büyük adımlar atıyor, bu kapsamda bizlerde bu büyük idealin Kahramanmaraş ayağı olmayı gaye ve metot edinmişiz. Şehrimizin üniversitesi ile beraber bilim rehberliğinde müştereken düşünüyor, ortaya güzel içerikler sunmaya çalışıyoruz. Şu gerçeğin farkındayız ki; biz toplumu, toplum bizi tamamlıyor, birbirimizin tamamlayıcısıyız.

Bize Büyük Düşünmek Yaraşır

Metin Acıpayam: Ülkemizin Bilim-Kültür-Sanat ihracından bahsettiniz. Bu kapsamda yeni yayın dönemi Kültürün-Sanatın-Edebiyatın şekillendirdiği birçok içeriksel zenginlik sunuyor, bu noktadan hareketle ne söylemek istersiniz?

Cüneyt Beyit:AKSU TVhem yerel hem ulusal platformda şehrimize ve ülkemize bir ‘katma değer’ sunma gayesiyle yola çıktı. Tam 11 yıldır devam etti bu anlayış, yeni yayın dönemi sizlerin de söylediği gibi; bir başka güzel… Metin bey, şu gerçeği dile getireyim ki; bu ülke, aziz Türkiye’miz yaklaşık 10 asra yakın bir ‘süper güç’ olmuş, necip Türk Milleti tarihin her döneminde asaleti, zarafeti, hassasiyeti ve karizmasıyla mazlumun koruyucusu, zalimin düşmanı olmuştur. Buradan hareketle bizim gibi ‘imparatorluk’ kurmuş bir millet ‘tarihi realiteye’ sırtını yaslamıştır. Biz şu anda küçücük devletçikler olarak ayrılan bir çok milleti asırlarca bir ‘vali’ ile idare etmiş bir millet ve devletiz, tarihte olduğu gibi şu anda da, tüm dünyaya; ‘ilim-bilim-sanat-kültür- ihraç etmeye aday olan milletlerdeniz, bize bu yakışır, bize büyük düşünmek yaraşır.

İşte AKSU TV bu rüya ile uyuyor, bu realite ile uyanıyor.

MAHİR ÜNAL BEYE VERDİĞİ DESTEKLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Metin Acıpayam: Bu noktada AKSU TV-KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ birlikteliğini nasıl kurabiliriz?

Cüneyt Beyit: AKSU TV şehrimizin bütün kurumlarıyla, STK ve toplumsal yapılarıyla özenle çalışan, bütün kurum ve müesseselerimizle barışık bir yayıncılık politikası izliyor, üniversitemizin yeniliğe açık tüm bilimsel buluş ve icatlarına anında müdahil olarak bunları ekranlara taşıyor. Bizim işimiz öncelikle bir ekip işi, 11 senede birçok kanaldan üst düzeye geldik. Hatta mütevazı davranmak lazım ama reklam geliri ve yayın kalitesi açısından baktığımız zaman bir numara olduğumuzu biliyoruz. Tabi ki bunu Kahramanmaraş yaptı, bunu biz yapmadık. Ben ve ekibim çalıştık, Kahramanmaraş halkı bize her zaman destek verdi ve sürekli işimize yatırım yaptık. Burada en büyük şanslarımızdan biri Yener ailesinin yani Yönetim Kurulumuzun TV’den biz para kazanalım, başka türlü bir takım yatırımlar yapalım demek yerine bize samimiyetle inandılar, mevcut masrafları döndürebildikten sonra hep işine yatırım dediler. Özellikle Mahir Ünal Ağabeyimizin (Ağabey diyorum çünkü Kahraman kentimizin siyasi gururu olmasının yanı sıra kanalımızda çalışan elli kişinin ağabeyi kendisi) ve rahmetli Erol Olçok Ağabeyimizin kanalımızın yapmış olduğu başarılarda katkıları çok büyük. Buradan Mahir Ünal Ağabeyimize katkıları için tekrar teşekkür ederken Erol Ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum…

KÜLTÜR-SANAT HAYATTIR

Metin Acıpayam:Yeni yayın döneminde KÜLTÜR-SANAT yayıncılığı hakkında ne söylemek istersiniz?

Cüneyt Beyit:Tabi biz kültür ve edebiyat şehriyiz, Yedi Güzel Adam’lar, üstat Necip Fazıl’lar ki ben üstadın bütün şiirlerini ezbere bilirim. Çocukluğumda biz Necip Fazıl’ın kendi sesinden şiirlerini dinleyerek büyümüş insanlarız. Bu davada ilerlerken belli bir olgunluğa erişmişsek burada en büyük pay sahiplerinden bir tanesi üstat Necip Fazıl’dır. Onun şehrinde televizyonculuk yapmak çok önem arz ediyor ama yıllardan beri kendimizi de eleştirdiğimiz bir durum vardı, birçok kültür sanat programı yaptık, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir için her yıl düzenlediği Kitap Fuarı’mız oluyor, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’in eğitime dönük ciddi projeleri var, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’ın destekleriyle Kültürümüz ve Değerlerimiz Liseler Arası Bilgi Yarışmasını gerçekleştirdik ama toplumun bizden farklı beklentileri vardı. İnsanlarımız tadında kültürün, edebiyatın, şiirin, sohbetin konuşulacağı bir program yapabilmek. Bu sene sizlerle de Velhasıl adlı edebiyat programımıza başladık. İlk programda Oğuz hocamızı konuk aldık ve doğru bir şey yaptığımızı anladık. Çünkü gelen teşekkür telefonların haddi hesabı yok.

‘Çizgi Dışı’ kültüre-sanata-edebiyata dair tüm detayları ekrana taşıyor

Metin Acıpayam: Velhasıl tekrar hayırlı olsun… Siz büyüklerimizin açtığı ‘yol’ ve imkanlar sayesinde oldu gerçekten… İlk programımıza yoğun alaka oldu, inşallah bundan sonraki Velhasıl programlarımızda aynı heyecanla devam eder.

Cüneyt Beyit:Şüphemiz yok, daha iyi olacağına inanıyorum.

Metin Acıpayam:Sizler sayesinde… Kültür Sanat yayıncılığına verdiğiniz destekten dolayı tekrar teşekkür ederiz. Velhasıl dışında diğer Kültür-Sanat programlarınız hakkında ne söylemek istersiniz?

Cüneyt Beyit: Metin bey, belki biraz iddialı olacak ama; yeni yayın döneminde ulusal bir çok kanalda bile olmayan yeni bir programımız daha başladı, ismi; ÇİZGİ DIŞI… Mehmet Kasapkara tarafından hazırlanan ‘Çizgi Dışı’ kültüre-sanata-edebiyata dair tüm detayları ekrana taşıyor, kültür-sanat insanlarımızın yapmış olduğu tüm yenilikleri an be an takip ederek bunu bir haber formatında izleyicilerimize sunuyor.

Kültür insanın hayat standardını yükseltir.

Metin Acıpayam:Cüneyt bey ÇİZGİ DIŞI beni çok heyecanlandırdı. Söylediğiniz üzere, böyle bir program birçok ulusal platformda dahi yok.


Cüneyt Beyit: Evet… Bunlar KÜLTÜR-SANAT yayıncılığına verdiğimiz önemle alakalı… Metin Bey, dünyada yaratılan tüm nesne, obje, varlık, hepsini ‘var eden’ bir sanattır. Sanatta kopuk hayat çirkindir, güzel değildir ve estetikten kopuktur.

Kültür insanın hayat standardını yükseltir.

Estetik insanı güzelleştirir…

Sanat yüreklerin kirliliğini temizler…

Edebiyat ise insana güzel konuşma özelliğiyle diksiyon kazandırır.

Metin Acıpayam: Cüneyt bey çok teşekkür ederiz.

Cüneyt Beyit: Bizler teşekkür ederiz Metin Bey.