Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör, istişare toplantısı ve büyükşehir belediyesinin yürüttüğü çalışmaları incelemek üzere Ekinözü ilçesine gitti.

Güne kaymakamlık ve belediye ziyareti ile başlayan Güngör, başkan Eker’i ziyaretinde yaptığı açıklamada, istişare ve değerlendirme toplantıları yaparak ilçelerin ihtiyaçlarının tespit edileceğini ve proje ve yatırımlara bu şekilde yön verilerek ilçelerin ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

Başarılı olabilmenin yolunun her iki belediyenin sağlayacağı üst düzey koordinasyonun önemine değinen Güngör: “Büyükşehir belediyesi olarak bu sorumluluğu üstendikten sonra yoğun bir şekilde belediye başkanlarımızla meclis üyelerimiz öncelikli olmak üzere şehrimizin bütün ihtiyaçlarını ortaya koyduk, geniş bir katılımla hemşerilerimiz, sivil toplum örgütleri, parti teşkilatımız geniş bir istişare ile bütün ihtiyaçları ortaya koyduk. Bunları da bu süre içinde hepsini eylemlendirdik. Belediye başkanlarımızla da çalışma arkadaşlarım, şahsım yoğun bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde bunları yürütmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz program çerçevesinde bu ay sonuna kadar 11 ilçemizde istişare ve değerlendirme toplantısı yapacağız.

İlk toplantımıza Ekinözü ilçemizden başladık. Burada önümüze koyduğumuz eylem planını belediyemiz, muhtarlarımız ve Ak Parti ve MHP İlçe teşkilatı başkanlarımızla istişare ederek bunların süreçleri revize imkanı varsa revize, ihtiyaçlar muhtarlarımızın talepleri meclis üyelerimizin talepleri ilçelerimizin mahallelerimizin beklentileri projelerimizin durumu bunların hepsini değerlendirmek üzere böyle bir her ilçemizle ilgili istişare ve değerlendir toplantısı yapacağız. Bugün buradaki programımız öncelikle belediyemize geldik, burada büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin teknik ekiplerinin de katılımı ile ihtiyaçlarla ilgili toplantı yapacağız. Biz şuna inanıyoruz, büyükşehir belediyelerinin yönetim başarısı iki belediyenin üst düzey koordinasyonu ile mümkündür. Biz de seçimden önce adaylığımızda ve ondan sonraki süreçte ifade ettiğimiz gibi, iki belediyenin işbirliğine koordinasyonuna son derece önem veriyoruz. Bu manada belediye başkanlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker’de yaptığı konuşmada Ekinözü İçmeceleri’nin büyükşehir belediyesinin yatırımları ile çok parlak günler beklediğini ,yatırımların tamamlanmasının ardından içmecelerin farklı bir görünüme bürüneceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Daha sonra başkanlar Ekinözü esnafını ziyaret ederek istek ve taleplerini dinlediler.

HABER: ALİ ÖZTÜRK