Yaz aylarında dondurması, yaylaları ve zengin su kaynaklarıyla turistleri ağırlayan Kahramanmaraş, kayak merkezi, termal tesisleri ve Germenicia Antik Kenti'yle, kış mevsiminde de unutulmayacak tatil imkanı sunuyor.

Kilometrekareye düşen su kaynakları bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan Kahramanmaraş, bölge ve iklim kuşaklarının kesişme noktasındaki coğrafi konumuyla yazın olduğu kadar kışın da turistler açısından bir cazibe alanı oluşturmak istiyor.

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde "Altı çeltik, üstü kekik kokulu memleket" dediği Kahramanmaraş, 600'ü endemik olmak üzere 3 bine yakın bitki çeşidinin önemli kısmını barındıran Başkonuş, Yavşan ve Uludaz yaylalarıyla tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyenlerin dikkatini çekiyor. 

Semavi dinlerde önemli bir yer tutan, Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'yle inanç turizmi için önemli bir durak Kahramanmaraş, yüzyıllardır önemli şairler yetiştirip edebiyat dünyasına en çok katkıda bulunan şehirler arasında yer almasıyla da alternatif turizm açısından fırsatlar sunuyor.

Kendine has dövme dondurmasıyla adını dünyaya duyuran, özellikle yaz aylarında dondurmanın tadına bakmak isteyen çok sayıda turisti ağırlayan Kahramanmaraş, termal turizmde Ilıca ve Döngele termalleri, kayak turizminde Yedikuyular Kayak Merkezi, kültür turizminde de Germenicia Antik Kenti sayesinde özellikle kış turizminde hak ettiği yere gelmeyi amaçlıyor.