Elbistan’da 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla polis kıyafeti giydirilen Down sendromlu Ebubekir Sıddık Kaya, ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla polisi kıyafeti giydirilen Down sendromlu Ebubekir Sıddık Kaya(19), polis otoları ile ilçe emniyet müdürlüğüne geçerek Emniyet Müdürü Hakan Aşık’ı ziyaret etti.

Elbistanlı Kaya ailesinin 5 çocuğundan biri olan Ebubekir Sıddık, polis olma hayalini down sendromu farkındalık gününde gerçekleştirdi.

Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü üyelerince emniyet müdürlüğünden temin edilen polis kıyafeti Ebubekir Sıddık’a giydirildi. Heyecanla polis ekiplerinin gelip alması beklendi.

Ebubekir’in çok sevdiği polis olma arzusunun yerine getirilmesi babası Duran ile annesi Gülhanım Kaya’nın duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Anne Gülhanım Kaya oğlunun polis olmayı çok arzu ettiğini söyledi. Gülhanım Kaya: “Oğlum polisleri çok seviyor. Nerede görse onlara hemen selam veriyor. Hep polis olmak istiyordu, bu gün gençlik merkezi ile emniyet müdürlüğünün sayesinde oğlum polis olma heyecanını yaşadı. Çok teşekkür ediyorum “dedi.

Oğlunun polis kıyafeti giydirilerek isteğinin yerine getirilmesi karşısında duygulanan baba Duran Kaya, “Oğlumun yarım saatlik mutluluğuna benim hayatım feda. Ben 65 yaşındayım, bu gün hayatımın en mutlu günüdür” dedi.

Sosyal aktivitelere özen gösteren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet yılmaz’da Down sendromlu Ebubekir Sıddık Kaya’nın mutlu edilmesi için üyelerle birlikte organize yaptıklarını söyledi.

Siren çalarak Ebubekir’in yaşadığı Esentepe Mahallesi Akbaş Sokağa gelen polis ekipleri Ebubekir ve ailesini alarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürdüler. Emniyet Müdürü Hakan Aşık tarafından karşılanan Ebubekir ve ailesi makam odasında ağırlandı.

Telsiz muhabereleri de yapan Ebubekir Sıddık,’a Emniyet Müdürü Hakan Aşık tarafından polis gömleği ve anahtarlık hediye edildi.

Emniyet müdürlüğü binasında ki MOBESE takip sistemleri de gösterilen Ebubekir Sıddık, ziyaretin son kısmında da erik dalı oynayarak günün tadını çıkarttı. Programın sonunda ise yine geldiği gibi polis araçlarına binip, teşkilatı selamlayarak evinin yolunu tuttu.