Elbistan Belediyesi’nde işçilerin düzenli bir şekilde maaşlarını aldığını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Bizim hiçbir işçimize borcumuz” yok dedi.

Değerlendirmelerine Elbistan Belediyesi’ndeki işçilerin maaşlarının ödenmediği ile ilgili sosyal medya başta olmak üzere kamuoyunda bilgi kirliliği bulunduğu belirterek başlayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, herkese eşit ücret ödeme kararı aldıklarını söyledi.

Elbistan Belediyesi’nin kaynaklarını doğru kullanmaya gayret ettiklerine değinen Başkan Gürbüz, bazı işçilerin, hak etmedikleri halde yüksek maaşlar aldığını ifade etti.

Boş Sözlerle Kaybedecek Vaktimiz Yok

‘Elbistan Belediyesi’nin, verebileceği ne 1 kuruş fazla parası var ne de boş sözlerle kaybedecek vakti var’ diyen Başkan Gürbüz, şöyle konuştu: “Elbistan Belediyesi’nin, işçilerine herhangi bir ödeme yapmadığı yönünde sosyal medyada bir takım paylaşımlar var. Bizim hiçbir işçimize borcumuz yok. Maaşlarını düzenli ve vaktinde yatırıyoruz. Ekonomik sıkıntıları işçimize asla yansıtmıyoruz. Maalesef, daha önceki dönemlerde yapılan taşeron anlaşmasıyla beraber belediyemize gelen 570 civarında personelimiz var. Daha çok çalışan personelimizin maaşı daha fazla olması gerekirken bunlar daha düşük; ama maalesef ikili ilişkilere göre bazı personellerin maaşı hak ettiğinin çok üstünde. Biz, bir prensip belirledik. Hak ettiği kadar ödeme yapacağız. Tüm belediye ve taşeron çalışanlarımıza 1 asgari ücret ödemeyi yapıyoruz ve de yapacağız. İkramiyeleri ve aile yardımlarını mutlaka yapacağız. 2020’nin 4.ayına kadar olan sözleşme döneminde daha fazla alacağı olan işçilerimize, piyasa borçlarımız olduğunu ve yatırım yapmamız gerektiğini söyledik. Kaynaklarımızı daha doğru kullanmamız gerektiğini, herkese yaptığımız ödemeyi yapacağımızı söyledi. Fazla olan ödemeyi yapamayacağımızı söyledik. İş barışında kurabilmek için tüm personele eşit ücret ödemek adına aldığımız bir karar. Bunu da vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Elbistan Belediyesi’nin, verebileceği ne 1 kuruş fazla parası var ne de boş sözlerle kaybedecek vakti var. Biz, her anımızı dolu dolu üretmek zorundayız. Her kuruşun hesabını vatandaşımıza vermek zorundayız. Vatandaşlarımızın bu anlamda bizlere güvenin tam olduğunu biliyorum.