Elbistanlı bir genç girişimci internette yaptığı araştırmanın ardından yüz bin solucanla organik gübre üretimine başladı. Daha aradan birkaç ay geçmesine rağmen,  sayıları 600 bini bulan solucanla üretime devam eden girişimci taleplere yetişemez oldu.

Elbistanlı 22 yaşındaki genç girişimci Enes Danacı internette yaptığı araştırma sonucunda solucan gübresi üretmeye karar verdi. Küçük Sanayi Sitesinde yer kiralayarak işe koyulan danacı ortamı hazırladıktan sonra da üretim eğitimini tamamlayıp, sertifikalı solucanları alarak üretime başladı. Birkaç ay içerisinde sayıları 600 bini geçen solucanlar aylık 3 ton civarında gübre üretiyor. Meyve ve sebze de verimini yüzde otuz oranında artıran solucan gübresi, çiftçiler tarafından büyük rağbet görmeye başladı.

Sağlıklı ve verimli ürün için kimyasal gübre kullanımında azalma olduğunu söyleyen Danacı, organik gübrenin kimyasal gübreyi geride bırakacağını öne sürdü. Genç girişimci Enes Danacı Aksu Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ solucan gübresi üretimini internete gördüm ve yaptığım araştırmalar sonucunda bu işe başladım. Solucanlar hayatımızın her noktasında hayatımızda vardı ama bu kadar önemli bir işlevi olduğundan haberimiz yoktu. Solucan gübresi üretimini araştırdıktan sonra eğitimini alarak sertifikasını aldım ve Elbistan'da bu sektöre dâhil oldum. Sektöre 100 bin solucan ile başladım şu anda 600 binden fazla solucanım var ve aylık yaklaşık 3 bin ton gübre elde ediyorum. Bu zamana kadar elde ettiğim gübrelerin tamamı satıldı. Organik gübre ile kimyasal gübre arasında bir savaş var, kimyasal sektör organik sektörden çok üstün bir sektör ama organik gübre sektörü kimyasal sektörü sekteye uğratacak bir sektör. Solucan gübresi kullanılan bitkilerde ve meyvelerde verim artışı oluyor bu sayede hem organik hem de sağlıklı meyve sebze yiyeceğiz” Dedi.