7-11 Mayıs Tarihleri Arasında Trafik Haftası, Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda Ülke Genelinde Olduğu Gibi Kahramanmaraş’ta Da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Atatürk Meydanı’nda Kutlama Programı Düzenlendi.

Program Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz’ün Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumuyla Başladı. Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı’nın Okunmasının Ardından Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, Kürsü Konuşmasını Gerçekleştirdi.

Trafik Kurallarının Önemini Ve Trafik Kazalarının İstatistikî Bilgilerini Aktaran Doğan Konuşmasında Şunları Kaydetti:

’Trafik Bütün Ülkelerin En Önemli Sorunlarının Başında Gelmektedir’

‘’Trafik Düzeni Ve Güvenliği Bakımından Karayolu Kullananların Eğitimdeki Önemini Vurgulamak Amacıyla Her Yıl Mayıs Ayının İlk Cumartesi Günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü’nü Takip Eden Gün İse Karayolu Trafik Haftası Olarak Kabul Edilmektedir. Her Gün Biraz Daha Artan Trafik Yoğunluğu Ve Onun Yol Açtığı Sorunlar İçinde Yaşadığımız Yüzyılda Bütün Ülkelerin Ve Ülkemizin En Önemli Sorunlarının Başında Gelmektedir’’

‘Her Yıl 7 Binden Fazla İnsanımız Canını Kaybediyor’

‘’Trafik Kazalarında Her Yıl Binlerce İnsan Hayatını Kaybetme Ya Da Yaralanmaktadır. Ülkemizde İse Kazalarda Her Yıl 7 Binden Fazla İnsanımız Canını Kaybetmekte, 300 Binden Fazla Kişi Yaralanmaktadır. Kazalar Nedeniyle Ekonomik Kaybımız Yaklaşık 38 Milyar TL’yi Bulmaktadır. Yine Bu Trafik Kazalarından En Çok Etkilenen Yaş Grubumuz İse 25-45 Yaş Aralığıdır. Anlaşıldığı Üzere Trafik Kazaları Büyük Maddi Ve Manevi Kayıplara Neden Olmaktadır."

‘Araçlarımızın Marka Modeline Değil Kurallara Güvenilmesi Temennisiyle’

Vatandaşlarımız Trafik Kurallarına Uymayı Sadece Polisiye Tedbirlerden Kaçınmak İçin Değil, Kendi Güvenlikleri Açısından İstemelidir. Diğer Yandan Trafikle İlgili Kamu Kurum Ve Kuruluşları İle Sivil Toplum Kuruluşlarının Ortak Hareket Etmeleri Ayrıca Önem Arz etmektedir. Trafik Güvenliğinin Sağlanması İçin Kanunun Görev Verdiği Kurum Ve Kuruluşların Yanı Sıra Üniversitelerimizin, Derneklerin, Vakıfların, Sivil Toplum Örgütlerinin Ve Özellikle Medyanın Desteği Önem Arz etmektedir. Karayolu Trafik Haftasında Düzenlenecek Etkinliklerle Bireysel Ve Toplumsal Duyarlılıkla Trafik Bilincinin Geliştirilmesi Hedeflenmektedir. Haftanın Amacı Mümkün Olduğunca Çok Sayıda İnsana Ulaşarak; Trafikte Riskler Ve Kurallar Konusunda Bilinçlendirmektir. Bu Bilinçlendirme Özellikle Sürücülerin Cezalandırarak Değil İsteyerek Kurallara Uyma Düzeyini Arttırmayı Sağlayacaktır. Trafik Kurallarına Uymak İnsanın Kendisine Ve Çevresine Duyduğu Saygının Sonucu Ve Medeni Bir İnsan Olmanın Gereğidir. Trafik Kurallarına Uygun Davranarak Çevremize Ve Çocuklarımıza Örnek Olmalıyız. Gelecek Nesillere Güvenli Bir Trafik Ortamı Sağlayabilmemiz İçin Her şeyden Önce Çocuklarımıza Karşı Sorumluluğumuz Olduğu Gibi İnsanımıza Ve Geleceğimize Yapılan Bir Yatırımdır. Unutulmamalıdır Ki Araçlar Değişiyor Ama Fizik Kuralları Değişmiyor, Fren Sistemleri Gelişiyor Ama Fizik Kurallarını Alt-Üst Edecek Bir Fren Sistemi Yok. Gelişen Teknoloji Bizlere Daha Hızlı Bir Trafik Sunuyor Ama Daha Riskli Bir Trafik Sunuyor. Dolayısıyla Araçlarımızın Marka Modeline Değil Kurallara Güvenilmesi Temennisiyle Tüm Halkımızın Ve Personelimizin Karayolu Trafik Haftasını Kutluyor, Trafik Haftası Etkinliklerinde Katkıda Bulunan Ve Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederek Saygılar Sunuyor, Kazasız Günler Diliyorum.’’

Konuşmaların Ardından Vali Yardımcısı Bayram Öz Ve Beraberindeki Yetkililer Trafik Haftası Adına Açılan Stantları Tek Tek Ziyaret Etti. Stant Gezisi Sırasında Vali Yardımcı Öz, Trafik Araç Gereçleri Hakkında Yetkililer Tarafından Bilgi Aldı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Hayata Geçirilen ‘Trafikte Kısa Bir Mola’ Tırını Ziyaret Ederek Kahramanmaraş Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz’den Bilgiler Aldı.

Vali Özkan Aksu Haber’e Günün Anlam Ve Önemine Dair Şu Açıklamalarda Bulundu:

‘Her İnsanın Trafik Eğitimini Alması Büyük Önem Arz Ediyor’

‘’ Trafik Kuralları İle İlgili Farkındalık Oluşturmak İçin Bir Mekanda Bulunuyoruz. Bu Tırımızda Arkadaşlarımızın İlgili Paydaşlarla Hazırlamış Olduğu Bir Alan. 5-11 Mayıs Tarihleri Arasında Trafik Haftasında İl Emniyet Müdürlüğümüz, Diğer Paydaş Gruplarımız Belediye, İl Jandarma, Afad Ve Diğer İlgili Kuruluşlarla Beraber Şehrimizdeki Trafik Kuralları İle İlgili Farkındalık Oluşturma Faaliyetini İcra Ediyorlar. Emeği Geçen Arkadaşlara Teşekkür Ederiz. Biliyorsunuz İnsanlarımızın Özellikle Geleceğe Matuf Güven İçinde Yaşaması Toplumsal Bir Görev Aynı Zamanda Kurumlarımızın Görevi Her İnsanın Tek Tek Görevidir. Özellikle İnsanın Gelecekle İlgili Kaygılarını Arttıran Günümüzün Önemli Sorunlarından Birisi Trafik Kazaları. Trafikle İlgili Kaza Risklerinin Azaltılması İçin Her İnsanın Trafik Eğitimini Alması Büyük Önem Arz Ediyor. Bu Noktada Ailelere Düşen Görevler Var. Ebeveynlerin Çocuklarını Bu Konuda Eğitmesi Çocuklarımızın Hakkını Hukukunu Korumaları Yönünde De Bir Gereklilik. Biz Büyükler Trafik Kurallarına Uyarsak Hem Kendi Can Güvenliğimiz Açısından Hem De Gelecek Nesillerin Muhafazası Açısından Bir Mekanizma Oluşturmuş Oluyoruz. Bu Konu Aynı Zamanda Hükümetimizin, İlgili Bakanlıklarımızın Da Öncelediği Bir Konu; Trafik Kazalarının Azaltılması, Trafikteki Can Ve Mal Kaybının Minimum Düzeye İndirilmesi Bu Yönde De Bir Süreklilik Kazanılması İçin İlgili Kurumların İmkan Ve Kabiliyeti Arttırılmaktadır, Personelin Eğitimi Arttırılmaktadır. Bütün Kurumlarımızla Emniyet Ve Jandarma İle Birlikte Kahramanmaraş İlimize Daha Nitelikli Daha Sağlıklı Bir Trafik Kamu Hizmetini Sunmak İçin El Birliği İle Çalışıyoruz. Burada Vatandaşlarımıza Da Büyük Görevler Düşüyor. Trafik Haftasının, Trafikte Hiç Kimsenin Zarar Görmeyeceği Bir Döneme Vesile Olmasını Diliyorum.

Açıklamanın Ardından Vali Vahdettin Özkan, Beraberindeki Yetkililerle Stantları Gezdi Ve Bilgiler Aldı.

‘Trafik Kurallarına Uyma Noktasında Çok Fazla Titiz Değiliz’

Trafik Haftası Dolayısıyla Programa Katılan Ve Stantları Gezen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Günün Anlam Ve Önemine Dair Şu Açıklamalarda Bulundu:

‘’Bildiğimiz Gibi Bu Hafta Trafik Haftası. Dolayısıyla Trafikle İlgili Hemen Hemen Bütün Kurumlarımız Trafiğe Verilmesi Gereken Önemi Hakkında Bugün Bu Münasebetle 15 Temmuz Meydanımızda Çocuklarımızı Gelecek Vatandaşlarımızı Bilgilendirmek Amacıyla Böyle Bir Etkinlik Düzenliyorlar. Ülkemizin De En Önemli Problemlerinden Bir Tanesi De Bu Trafik Meselesidir. Trafik Kurallarına Uyma Noktasında Çok Fazla Titiz Değiliz. Ben Bu Bağlamda Bütün Sürücü Kardeşlerimizin Özellikle Okul Çevrelerinde Çok Dikkatli Gitmelerini Ve Trafik Kurallarına Da Azami Ölçüde Dikkat Etmelerini Temenni Ediyorum.’’

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci Önderliğinde ‘Yorgunsanız Trafikte Kısa Bir Mola Sonra Devam Et Yola’ Sloganıyla Hayata Geçirilen Projede Yer Alan Eğitim Tırına Öğrenciler Başta Olmak Üzere Vatandaşların Katılımı Yoğun Oldu.

Öğrenciler Ve Vatandaşlar Tırda Hem Bilgilendirildi Hem De Çeşitli Broşürlerle Hediyeler Verildi.

Aksu Tv 4,5 G Canlı Bağlantı Konuğu Olan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz Trafik Haftası Ve Proje Hakkında Şu Açıklamalarda Bulundu.

‘Trafik Kuralları Hakkında Farkındalık Yaratacağız’

‘’Trafikte Kısa Bir Mola Çünkü Şehirler Arasındaki Yollardaki Trafik Kazalarında Ölüm Ve Yaralanmaların Artışı İl Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İnci’nin Bizlere Önderlik Etmesiyle Bu Projeyi Birçok Paydaşlarımızla Hazırladık. Şehirler Arası Yollarda Hem Sürücülere Hem De Yol Kenarlarında Bulunan Okullara Giderek Öğrencilere Eğitim Ve Bilinçlendirme Yapacağız. Trafik Kuralları Hakkında Farkındalık Yaratacağız. Trafikte Maddi Ve Manevi Kayıpları Azaltmak İçin Katkıda Bulunacağız.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE