Kahramanmaraş’ta İnşaattan Kalıp Çaldıkları Tespit Edilen 4 Kişi Suçüstü Yakalandı. Zanlıların Malzemeleri Hurdacıya Değerinin Altında Sattıkları Belirlendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri İnşaattan Malzeme Hırsızlığı Olaylarını Aydınlatmak İçin Harekete Geçti.

Edinilen Bilgiye Göre Olay;  Dün Gece Vadi Mahallesi 30. Sokakta Meydana Geldi.

İhbar Üzerine Harekete Geçen Polisler Kısa Sürede Bölgeyi Kuşatarak Olay Yerinden Kamyonetle Kaçan Hırsızları Araştırmaya Başladı.

Polis Ekipleri Yolda Seyir Halinde Olan İnşaat Malzemesi Yüklü Kamyonetten Şüphelenerek Durdurdu. Yapılan İnceleme Sonucunda Kamyonet İçerisinde 28 Yaşındaki İbrahim Ç. Ve 39 Yaşındaki İsa Ç. Yakalandı.

Araç İçerisinden Değeri Yaklaşık 10 Bin Tl Olan İnşaat Demir Kalıpları Ve İnşaat Direkleri Ele Geçirildi.

Yakalanan Şahıslar Polislere Önce Malzemelerin Kendilerinin Olduğunu Söyledi, Daha Sonra İse Suçu İtiraf Ettiler.

Öte Yandan Aynı Gece Piri Reis Mahallesi Av. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı Üzerinde İkinci Hırsızlık Olayı Meydana Geldi.

Polis Ekipleri Tarafından Şüphe Üzerine Durdurulan Bir Başka Kamyonet İncelenirken Çalıntı Bir Adet Motosiklet Ve Çok Sayıda İskele Demiri Ve İnşaat Demir Kalıbı Ele Geçirildi.

Kamyonet İçerisindeki 18 Yaşındaki Adem A. Ve A.B.  Yakalandı. Motosikletin Ve Malzemelerin Aynı Gece Çalındığı Belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü İnşaattan Hırsızlık Olayları İçin Hurdacıları Uyarıyor.

Çalınan Bu Tip İnşaat Malzemelerinin Maddi Değerinin Yüksek Olduğunu, Hırsızlık Sonrası İse Değerinin Çok Altında Fiyatlara Kilo Hesabı Hurdacılara Satıldığını, Bu Konuda Da Hurdacıların Güvenlik Güçlerince Sıkı Denetime Alındığını Belirttiler.

Yakalanan 4 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi.

Çalıntı Malzemeler İse İnşaat Sahiplerine Teslim Edildi.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE