Kahramanmaraş'ta Bir 84 Yaşında Yalnız Yaşayan Hayat Paköz İsimli Vatandaşın Evinde 3 Gün Önce Yüklü Miktar Para Çalındı.

Ancak Paköz, Evindeki Çalınan Paranın Yerine Bakmadığı İçin Hırsızlık Olayından Habersizdi. Polis Ekipleri Gece Devriye Atarken Durumundan Şüphelendiği 15 Yaşında Bir Çocuğu Elinde Para Dolu Poşet İle Yakaladı.  Poşet İçerisinde 13 Bin 200 TL Para Vardı. Buradan Hareketle Polis, 20 Bin TL'lik Ev Hırsızlığı Olayını Ortaya Çıkarttı. Hiçbir Durumdan Haberi Olmayan Vatandaş, "Evinizden Çalınan Paraları Teslim Edeceğiz " Diyen Polisi Karşısında Görünce Şok Oldu.

30.08. 2108 Günü Saat 00.30'da Devriye Gezen Çocuk Şubeye Bağlı Sivil Polis Ekipleri Durumundan Şüphelendiği 15 Yaşındaki H.A. İsimli Çocuğu Elinde Bir Poşet İle İlerlerken Durdurdu. Çocugun Elindeki Poşeti Sıkıca Tutması Polisi Şüphelendirdi.

Çocuk Polisi Tarafından Poşeti Açıldığında İçinde 13.200 TL Para Olduğu Görüldü. Şüpheli Çocuk H.A. 3 Gün Önce Bir Arkadaşı 15 Yaşındaki A.H. İle Kuruluş Mahallesinde Bir Eve Girip Hırsızlık Yaptıklarını Söyledi. Diğer Şüpheli De Polis Tarafından Yakalandı.

Hırsızlık Olan Adres Polisler Tarafından Tespit Edildi. Çalınan Para 20 Bin Tl İdi. Şüphelilerin Paranın Bir Miktarı İle Motosiklet Aldığı Ve Harcama Yaptığı Belirlendi. 

Böylelikle Ev Sahibi Hayat Paköz, 3 Gün Sonra Evinde Hırsızlık Olduğunu İlk Defa Polisten Öğrenmiş Oldu.

Paralar Vatandaşa Polis Ekipleri Tarafından Teslim Edildi.

Muhabir: Sibel Gürle