"Şehrullahi'l-Muharrem" Olarak Meşhur Olan, Yani "Allah'ın Ayı Muharrem" Olarak Bilinen Muharrem Ayı, İlahi Bereket Ve Feyzin, Rabbani İhsan Ve Kerem’in Coştuğu Ve Bollaştığı Bir Ay Olarak Tanımlanır.

Aşure Günü Ya Da Aşura Günü Hicri Takvimin İlk Ayı Olan Muharrem Ayının Onuncu Günüdür.

Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş Ramada plaza, Ali Özge Camii’nde geniş katılımlı bir aşure etkinliğine imza attı.

Camii bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş valisi Vahdettin Özkan, özge inşaat yönetim kurulu başkanı Abdürrahim Özge, Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek, ak parti il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, iş adamları ve çok Sayıda Davetli Katıldı.

Aşure Programında Kur’an Tilaveti Okunarak Dualar Edildi.

Kahramanmaraş Ramada plaza genel müdürü Mehmet Turan burada yaptığı “bugün özge şirketler gurubuna bağlı Ramada plaza Otel’in her yıl muharrem ayında geleneksel düzenlediği aşure programındayız” dedi.

Kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da aşure etkinliğine katılarak bugünkü aşure programında da yine buradaki cemaatimiz, öğrencilerimiz ve özge inşaat ve Ramada plazanın sahipleri ile bir araya geldik dedi.

Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek ise muharrem ayı bir taraftan hicri yılbaşı bir taraftan da peygamber efendimizin gözbebeği Hz. Hüseyin efendimizin şehit edildiği ay.” Dedi.