Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarında, ceviz reçeli, deve etinden sucuk ve 6 ay bayatlamayan ekmek başta olmak üzere yöresel ve doğal ürünler ilgi çekti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı, Türkiye'nin muhtelif bölgelerinden yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturdu.

Kahramanmaraş Fuar Merkezinde (KAFUM) 32 firmanın stant açtığı fuarda, ceviz reçeli, deve etinden sucuk ve 6 ay bayatlamayan ekmek başta olmak üzere yöresel ve doğal ürünler vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Aydın'dan fuara katılan Serdar Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilosu 60 liraya satılan ceviz reçelinin her derde deva olduğunu olduğunu söyledi.

Giresun'dan fuara katılan Yakup Özyılmaz ise Giresun'un Dereli ilçesinde Osmanlı döneminden kalma taş fırında tam buğday ve ekşi maya kullanarak yaptıkları ekmeklerin, normal ortamda 6 ay kadar bozulmadan tazeliğini koruduğunu söyledi. 

Ekmeklerin her birinin 7 ila 8 kilo olduğunu belirten Özyılmaz, ekmeğin yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Aydın'dan fuara katılan Ömer Faruk Akça ise satışını yaptığı deve etinden sucuğun vatandaşların ilgisini çektiğini ifade etti.

Fuar 13 Mayıs'a kadar sürecek.