Geleneksel fotoğraf sergiciliğini dijital sanat, yapay zeka teknolojileri ve müzikle bir araya getiren sergi, ziyaretçilerine farklı bir sanat deneyimi sunuyor. Sergide, Engin Uzun’un 2015 yılından bu yana Mekke, Medine ve Kudüs’te çektiği fotoğrafların yanı sıra yapay zeka destekli dijital çalışmalar da yer alıyor.

Açılışta konuşan sanatçı Engin Uzun, yaklaşık 30 yıllık fotoğrafçılık kariyerinde birçok önemli projeye imza attığını belirterek, “Bu sergi meslek hayatım boyunca beni en çok etkileyen çalışmalardan biri oldu. Sergiyi gezerken içimde büyük bir huzur hissettim. Adeta umre ziyaretinde yaşanan manevi atmosferi yeniden yaşadım” dedi.

Kızılcık Şerbeti 136. Bölümde Neler Oldu? Yeni Bölüm Fragmanında Şok Gelişme!
Kızılcık Şerbeti 136. Bölümde Neler Oldu? Yeni Bölüm Fragmanında Şok Gelişme!
İçeriği Görüntüle

Thumbs B C 57095E10A5B178717283C172977C3E9E

Serginin dijital bölümünde tarihi Mekke, Medine ve Kudüs fotoğraflarını restore ederek yeniden yorumladığını ifade eden Uzun, bu görüntüleri yapay zeka teknolojisiyle hareketlendirdiklerini söyledi. Ayrıca sergide, geçmişte bu fotoğrafların çekiminde kullanılan tarihi fotoğraf makinelerinin de yer aldığını belirtti.

Sergi için özel bir müzik albümü hazırladığını da dile getiren Uzun, “Üç Harem” adını taşıyan müziklerin dijital platformlarda dinlenebildiğini ifade ederek, ziyaretçilerin sergiyi gezerken aynı manevi duyguları hissedebilmesini amaçladığını kaydetti.

E7E9206C303Aa9488Cb75Ab3Feecba14

Sergide yer alan eserlerin kitaplaştırıldığını da açıklayan Uzun, “Üç Harem” sergisinin ilerleyen süreçte Konya ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde sanatseverlerle buluşturulmasının planlandığını söyledi.

Mekke, Medine ve Kudüs’ün tarihi, kültürel ve manevi mirasını fotoğraf, dijital sanat ve müzik aracılığıyla bir araya getiren “Üç Harem” sergisi, 19 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Af2A2Fbd2B186Ffe70000B98B383C882