Hain darbe girişiminin üzerinden geçen tam 10 yılın ardından, canları pahasına milli iradeye sahip çıkan 253 demokrasi şehidimiz Kahramanmaraş’ta dualarla anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kent genelindeki camilerde düzenlenen mevlid-i şerif ve hatm-i şerif programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid I Serif 2

Şehrin 4 Büyük Camisinde Eş Zamanlı Hatim Duası

Demokrasi şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen düzenlenen mevlid ve hatim programları Ulu Camii, Nakıp Camii, Duraklı Camii ve Beyazıtlı Camii'nde eş zamanlı olarak icra edildi.

Kahramanmaraş Kavrulacak! Termometreler 38 Dereceyi Gösterecek: İşte 5 Günlük Hava Durumu
Kahramanmaraş Kavrulacak! Termometreler 38 Dereceyi Gösterecek: İşte 5 Günlük Hava Durumu
İçeriği Görüntüle

Camileri dolduran yüzlerce vatandaş, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler eşliğinde o karanlık gecede can veren kahramanları rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yad etti.

Mevlid I Serif 3

Şehir Protokolü ve Vatandaşlar Ulu Camii’nde Buluştu

Anma programlarının ana merkezi olan tarihi Ulu Camii’ndeki mevlid programına katılım yoğun oldu. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel başta olmak üzere il protokolü, kamu kurumlarının temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş omuz omuza saf tuttu. Okunan hatm-i şeriflerin duasının ardından eller, vatanın birliği, beraberliği ve tüm şehitlerimizin ruhu için semaya açıldı.

Mevlid I Serif 2-1

Başkan Fırat Görgel: "Bu Ruhu Diri Tutmak En Önemli Görevimizdir"

Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 15 Temmuz ruhunun asla unutturulmayacağını belirterek şunları kaydetti:

"Bugün burada, bundan tam 10 yıl önce vatanımızın, demokrasimizin ve milli iradenin muhafazası uğruna canlarını feda eden 253 kahraman demokrasi şehidimizi dualarla yâd etmek için bir araya geldik. Aziz şehitlerimizin fedakârlığı sayesinde milletimiz bağımsızlığına sahip çıkmış, 15 Temmuz gecesi tarihe altın harflerle yazılan büyük bir direniş destanı ortaya koymuştur.

O gece milletimiz, hiçbir vesayet girişimine boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Bizlere düşen en önemli görev ise bu ruhu diri tutmak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak ve gelecek nesillere 15 Temmuz'un anlamını doğru şekilde aktarmaktır."

Başkan Görgel sözlerini, "Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü ihanetten muhafaza eylesin" diyerek tamamladı.

Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz'un 10. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri, milli irade ruhunu diri tutacak farklı programlarla gün boyu devam edecek.