Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret edip, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini inceledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ehliyet ve pasaport belgesi hizmetlerinin artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini belirten Kaymakam Akkoyun, “Sistemin ilk günleri olması nedeniyle bazı aksaklıklar olabilir” diye konuştu.
Pasaport, sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı almak isteyenlerle sohbet eden Kaymakam Akkoyun, ”İlk günlerde yoğunluk yaşanabilir. Pasaport, ehliyet ve nüfus cüzdanı başvuruları aynı yere alındı. İlk günlerde yoğunluk yaşanabilir. Bu durumun giderilmesi konusunda Emniyet Müdürlüğü'nde ehliyet ve pasaport işlemlerini daha önce görev yapan tecrübeli polis memuru arkadaşlarımız görevlendirildi. 2 Nisan itibariyle vatandaşımız işlemlerini tek elde zaman kaybetmeden yapacaklardır" dedi.
Nüfus Müdürü Mustafa Gören, “ Daha önce kimlik işlemleri için tarafımıza verilen veriler, başka işlemler içinde kullanılabilecek” diye belirtti.