Taş Köprü’de (Ceyhan Köprüsü) düzenlendi. Tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Kahramanmaraş yarışının tanıtım toplantısı Kılavuzlu Mahmut Nedim Akülke ve Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ceyhan Nehri üzerinde yer alan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde ilk kez Türkiye Şampiyonası’nı düzenlediklerini belirterek, “Kahramanmaraş, Spor Turizmi ile turizmde yeni bir ivme kazanacak. İlimizin etrafında yer alan su kaynaklarını Spor Turizmi kapsamında birleşritip, bu potansilyeli tanıtmak istiyoruz. Bu kapsamda ilk kez Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’na ev sahipliği yağacağız. Organizyonla beraber önümüzdeki yıllarda su sporları ve ekstrem sporlarda Kahramanmaraş hem ulusal hem de uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak. İlimiz ekstrem sporlarının yapılması adına çok uygun noktalara sahip.

Öte yandan Flyboard Turkey sporcusu Türkiye Şampiyonu Uğur Piro’nun, Taş Köprü’de yaptığı şov izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

HEYECAN 7 FARKLI SINIFTA YAŞANACAK

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 3. Ayak Yarışı, Kahramanmaraş’ta 30 Eylül -01 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. İstanbul ve Burdur’un ardından yarışlar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliği ile Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde 30 Eylül-01 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Şampiyonada sporcular 7 farklı kategoride mücadele edip, Flyboard ile Ceyhan Nehri üzerinde şovlar gerçekleştirecek. Yarışlar; StockPro (0-179 bg), StockPro (180 bg ve üstü), OPEN Pro, Kadınlar Kupası, Flyboard, Drag ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Kupası olarak düzenlenecek.

30 Eylül Cumartesi günü serbest antrenmanlar, 01 Ekim Pazar günü de birbirinden zorlu yarışlar Kılavuzlu Barajı üzerinde yer alan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde start alacak.

Su Sporları Festivali kapsamında rafting gösterileri (Cuma-Cumartesi), kano, kürek müsabakaları (Cumartesi), yüzme, trekking ve yamaç paraşütü (Pazar) yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şampiyonayı takip etmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz servisler kaldırılacaktır.

KILAVUZLU SU SPORLARI MERKEZİ

Kılavuzlu Baraj Göleti üzerinde yer alan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi modern kayıkhane binasına sahip. 2015 yılından itibaren Bulutoğlu mevkiinde Türk sporuna hizmet vermektedir. Tesiste fitness salonu, idari kısım, soyunma odaları, dinlenme alanları, su üzeri yüzer iskele ve antrenman havuzu ile ödül platformları yer almaktadır. Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde aktif olarak Kano ve Kürek branşlarında çalışmalar yapılmakta, tesis yelken, ve gösteri amaçlı su kayağı, su jeti, dragon yarışları, yelkenli kano yapılmasına elverişlidir.