Çiftçilerin Tarlalarını Hızlı Şekilde İkinci Ürüne Hazırlamak İçin Kök Ve Sapları Yakmasıyla Ortaya Çıkan Anız Yangınları, Bir Sonraki Yıl Toprağa Daha Fazla Gübre Atılmasına, Dolayısıyla Toprağın Kalitesinin Düşmesine Neden Oluyor.
Her Yıl Hasat Döneminin Ardından Birçok Bölgede Çiftçilerin Çıkardığı Anız Yangınları, Gerek Toprağa Verdiği Zarar Gerekse Sebep Olduğu Çevre Kirliliği Nedeniyle Büyük Sorun Oluşturuyor. Özellikle Geniş Tarım Alanlarına Sahip Bölgelerde Aynı Dönemde Çıkan Çok Sayıda Anız Yangını, Toprak Kalitesi Kadar İnsan Sağlığını Ve Yaşam Kalitesini De Olumsuz Etkiliyor.
Konu İle İlgili Aksu Haber’e Açıklamalarda Bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş Anız Yangınlarının Ciddi Kayıplara Neden Olduğunu Söyledi.