Projenin 4. Ulusötesi proje toplantısı 12-14 Kasım 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta proje ortağı Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İspanya'dan Mancomunitat de la Ribera Alta adına Txema Pelaez Palazon, Emilio Oscar Noguera Alberola, José Jesús Ribes Feliu, Fortunato Tapia Cascales ve Marta Perez Penades katılırken Colegio Hernandez adına Sarai María Vicente ve Richard Garrigues González katıldı. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden proje koordinatörleri Sebahattin Göktalay, Muttalip Nacar ve Kürşat Çiftçi ile Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden kurum müdürü Ahmet Bülbül ve danışman öğretmen İbrahim Daşkıran katıldı.


3 gün süren toplantıda kurumlar son toplantıdan bu yana yapılan seminer ve “1 Saat Offline” kampanyası etkinliklerini sunarak elde edilen proje çıktılarını karşılaştırmalı olarak değerlendirdiler. Projenin her ortak tarafından kendi bölgesinde gerçekleştirilen yaygınlaştırma faaliyetleri, proje yönetimiyle ilgili teknik konular ile ortakların görev ve sorumlulukları ele alındı. Projenin amacına ulaşabilmesi, hedef kitle olan öğrencilerin sosyal medyaya bağımlılıklarının azaltılması ve bilinçli internet kullanımının yaygınlaştırması adına yeni eğitim-öğretim yılında proje kapsamında yapılmakta ve yapılacak olan sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler değerlendirildi. Yıl içerisinde yapılacak olan proje etkinliklerinin değerlendirilmesi ve faaliyetlere yön verilmesi amacıyla Polonya’nın Lodz şehrinde yapılacak olan bir sonraki ulus ötesi proje toplantısının tarihleri 2-3-4 Mart 2020 olarak kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

Toplantı programında Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz makamlarında ziyaret edilerek proje konusunda bilgi ve fikir alışverişi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada bu proje kapsamında yapılmakta olan etkinliklerle öğrencilerimizi sosyal medya bağımlılığından kurtarmayı hedeflediklerini ve bu anlamda projenin ülkemizde öncü bir hareket olduğunu ifade etti.

Projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Şube Müdürü Cuma Doğan da öğrenci ve velilere uygulanan anketlerden elde edilen sonuçlar ışığında öğrenci ve velilere yönelik bilinçlendirici seminerler düzenlendiğini ve şu anki aşamada ise yine kendi başkanlığında planlanan okul, spor ve açık alan etkinliklerine başlandığını ifade etti.

Ayrıca, Türkan Özge Anaokulu’da gerçekleştirilen bir veli seminerini gözlemleyen proje toplantı ekibi Karamanmaraş Arkeoloji Müzesi, Kapalı Çarşı ve Abdülhamithan Camii gibi şehrin önemli yerlerine ziyaretler gerçekleştirdi.