Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bağımsızlık referandumu sonrası Irak kuzeyinde peşmerge denetimindeki tartışmalı bölgelerde, Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin 16 Ekim'den bu yana sürdürdürdüğü operasyonların 24 saat durdurulması talimatını verdi.

İbadi ayrıca sınır kapılarının da IKBY'nin denetiminden alınacağını söyledi.

Açıklama Başbakanlık Ofisinden Yapıldı

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nin açıklamasında, "Başbakan İbadi, federal güçlerle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güçleri arasındaki ortak teknik ekibin, Irak federal güçlerini tüm tartışmalı bölgeler, Fişhabur ve uluslararası sınırlara acilen ve tek bir ülkenin insanları arasında hiçbir çatışma yaşanmadan ve kan akmadan yerleştirmesini sağlaması için askeri güçlerinin ilerleyişini 24 saatliğine durdurma kararı aldı." denildi.

24 Saatte Tartışmalı Bölgeler Barzani'den Geri Alındı

16 Ekim Pazartesi günü peşmergenin elindeki Kerkük'e operasyon başlatmış, 24 saatte tüm tartışmalı bölgeleri Mesut Barzani yönetiminden geri almıştı. Barzani'nin 25 Eylül'de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumunun alt üst ettiği ülkede, iki haftadır çatışmalar sürüyordu.