Açıklama Canlı Yayında Geldi

Kürşat Zorlu, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’ın sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

Zorlu, Nevruz’un Türkiye’de resmi bayram olarak ilan edilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

“Türk Dünyasının Ortak Bayramı Olacak”

Zorlu, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Nevruz’un artık yalnızca kültürel bir gün değil, resmi statüye sahip bir bayram haline geleceğini ifade etti.

Bilal Erdoğan’dan Londra’da "YTB Diaspora 2.0 Buluşması"nda Önemli Mesajlar
Bilal Erdoğan’dan Londra’da "YTB Diaspora 2.0 Buluşması"nda Önemli Mesajlar
İçeriği Görüntüle

Bu adımın, Türk dünyasıyla bağları daha da güçlendireceği vurgulandı.

Kutlamalar Türkiye Genelinde Yayılıyor

Geçtiğimiz yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da kutlanan Nevruz, bu yıl Gaziantep’te geniş katılımla gerçekleştirildi.

Kutlamaların her geçen yıl daha da büyüdüğüne dikkat çekildi.

Yasal Süreç Başlıyor

Zorlu, vatandaşların merakla beklediği düzenlemenin önümüzdeki aylarda yasal statüye kavuşacağını belirtti.

Bu gelişmenin yalnızca Türkiye’de değil, Türk dünyasının tamamında önemli bir karşılık bulması bekleniyor.

86 Milyon İçin Ortak Sevinç

Nevruz’un resmi bayram ilan edilmesiyle birlikte, Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaşın yanı sıra geniş bir coğrafyada ortak bir kültürel değer daha güçlü şekilde yaşatılacak.

Kaynak: MHA