Erdoğan, Türk diasporasının iyi noktalara gelmesinin onur verici olduğunu belirterek, "Türkiye güçlendikçe diaspora, diaspora güçlendikçe Türkiye güçleniyor." ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki Türk diasporasının çok iyi noktalara geldiğini görmek bizi onurlandırıyor. Bu, Türkiye'ye de güç katıyor. Türkiye güçlendikçe diaspora, diaspora güçlendikçe Türkiye güçleniyor. Bir taraftan Türkiye'nin potansiyeli artıyor, bir taraftan da tersine beyin göçünün yaşandığı sektörler ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin sadece ülkesine geri dönenler için değil, Batı'da yaşayan kalifiye Müslümanlar için de gidecek bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Ekonomide bir mutlak avantaj, bir de mukayeseli avantaj ilkesi var. Ticaret yaparken ülkeler mukayeseli avantaj üzerinden kazanırlar. Kültürde de böyle bir şey söz konusu. Batı kültürü ve medeniyeti 200 yılın getirdiği zafer sarhoşluğuyla, sömürgeciliğin getirdiği üstünlük kompleksiyle, kendi kültürünün de üstün olduğunu düşünüyor ve bunu dayatıyor." diye konuştu.

Bakan Tekin Londra'da Eğitimdeki Gelişmelere ve Türkiye'nin Artan Uluslararası İtibarına Değindi
Bakan Tekin Londra'da Eğitimdeki Gelişmelere ve Türkiye'nin Artan Uluslararası İtibarına Değindi
İçeriği Görüntüle

Bilal Erdogan Ingiltere Aa 2461583 1

Öte yandan Erdoğan, Türkiye'nin turizmde hizmet üstünlüğünü, iklim avantajını ve İstanbul Havalimanı avantajını kullandığını vurgulayarak Bize ait olan temaları da kullanmalıyız” dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin turizmde hizmet üstünlüğünü, iklim avantajını ve İstanbul Havalimanı avantajını kullandığını vurgulayarak, "Bize ait olan temaları da kullanmalıyız. Bizim de kendi kültürümüzü yaşamada ve sergilemede elimizi korkak alıştırdığımızı düşünüyorum. Türkiye güçlendikçe ve kültürel öğelerinin sunumu daha şık oldukça, diaspora da bulunduğu ülkede kendisini daha güçlü konuma taşıyacak." ifadelerini kullandı.