Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, havaların ısınmasıyla birlikte kene vakaları riskine karşı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşa silah doğrultan kim olursa olsun 15 Temmuz gecesi olduğu gibi karşısında dimdik dururuz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşa silah doğrultan kim olursa olsun 15 Temmuz gecesi olduğu gibi karşısında dimdik dururuz

Havaların yağışlı ve soğuk geçmesi nedeniyle mayıs ayında vakalarda bir miktar düşüş yaşandığını vurgulayan Karakeçili, "Ben özellikle vakaların haziran ve temmuz ayalarında pik yaptığı döneme dikkat çekmek istiyorum. Muhtemelen bu dönemlerde çok ciddi artış göreceğiz. 

"Hastalarımıza önerimiz, özellikle belirtilerini çoğunlukla bir griple karıştırabiliyorlar. Hastalar, şiddetli baş ağrısı, ateş, kas eklem ağrıları, halsizlik, ilerleyen ağır vakalarda burun ve ciltte kanamalarla görebiliyor. Bu tarz böyle basit şikayetlerde bile kırsal bölgelerdeki insanlar özellikle hayvanlarla temas halindeyse sağlık kurumuna başvurmaları gerekiyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)