Uzmanından öğrencilere önemli uyarılar!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) cumartesi ve pazar günü yapılacak.

ÖSYM'den yapılan bilgilendirmeye göre, 8 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, 9 Haziran Pazar 10.15'te başlayacak Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak.

3 milyonun üzerindeki adayın katılacağı YKS, 81 kentteki 245 sınav merkezi ile KKTC Lefkoşa ve Hırvatistan Zagreb'de yapılacak.

Sınava girecek en genç aday 15, en yaşlısı ise 85 yaşında. 2024-YKS'ye başvuranların 1 milyon 614 bin 728'ini kadın, 1 milyon 506 bin 150'sini erkek adaylar oluşturdu.

Eğitim Koçu Zühal Kayaalp, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilere önemli uyarılarda bulundu ve sınavda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

“Sınav süresince zamanı iyi kullanmak çok önemlidir. Her soru için belirli bir süre ayırarak, tüm soruları yanıtlamaya çalışın. Zamanı kontrol etmek için sık sık saat kontrolü yapın.

Soruları dikkatlice ve anlayarak okuyun. Sorunun ne istediğini doğru anlamak, doğru cevabı bulmanın ilk adımıdır.

YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri Oturumu Tamamlandı YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri Oturumu Tamamlandı

Öncelikle size kolay gelen sorulardan başlayarak, moral ve motivasyonunuzu yüksek tutun. Zor sorulara daha sonra dönmek stratejik bir yaklaşımdır.

Yanlış yapma ihtimaliniz olan sorularda dikkatli olun. Emin olmadığınız soruları boş bırakmak, puan kaybetmemek için daha iyidir.

Sınav sırasında stres yapmamaya çalışın. Derin nefes alarak ve kısa molalar vererek sakin kalmaya özen gösterin.

“Sınavdan bir gün önce, sınav giriş belgenizi ve kimlik belgenizi hazırlayın. Uykunuzu iyi alarak sınava dinç bir şekilde girin. Sınav öncesinde ve sınav günü hafif ve sağlıklı besinler tüketin. Sınav sırasında su içmeyi ihmal etmeyin diyen Eğitim koçu Zühal Kayaalp, öğrencilerin sınav stresini en aza indirerek, başarıya odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Kayaalp, sınavın bir son olmadığını, sadece bir basamak olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Hacı Mehmet Akkurt